От 3 до 20 юли в Русе ще се проведат

...
От 3 до 20 юли в Русе ще се проведат
Коментари Харесай

В Русе предстоят “Седмици на дигиталното изкуство и нови технологии”

От 3 до 20 юли в Русе ще се проведат “Седмици на цифровото изкуство и нови технологии “. Инициативата на съдружие Startup Factory се организира за втора година с поддръжката на Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “ и сътрудници. Събитието включва серия от лекции и работилници за младежи с интерес към актуалните технологии и най-актуалното в цифровата сфера. Те ще се проведат в споделеното пространство на „ Startup Factory “ на ул. “Цар Калоян “ 10. Участието е гратис.

Предвидено е и огромно празненство навън на 7 юли, което ще събере участниците в образованията, представители на IT бизнеса, както и общността на организацията.

В рамките на самодейността се провеждат две летни академии за младежи, както и 4 на практика сесии за работа с изкуствения разсъдък, отворени за всеки без възрастови ограничавания.

Академията " Създаване на цифрово наличие (YouTube видеа и подкасти) за известните платформи “ ще бъде водена от Никола Илчев - едно от добре познатите лица в областта на електронната търговия в България.

Водещ на Академията „ Да открием първата си стартъп концепция " ще бъде Емилиян Енев - бизнесмен в цифровата сфера и ръководител на съдружие „ Startup Factory “. Той ще показа с младежите най-ценното от своя опит и ще ги изправи пред провокации.

Останалите събития от „ Седмици на цифровото изкуство и технологии “ са отворени за всички, които се интересуват от изкуствения разсъдък и опциите за улеснение на ежедневната им работа. Разделени са в две области, с цел да разкрият приложението в изкуството, както и работата с известния ChatGPT.

В серия от 3 на практика лекции на тематика " Изкуственият разсъдък - опасност или опция за изкуството " цифровият актьор Петя Бонева ще показва генериране на образни форми посредством изкуствен интелект, ще запознае участниците с най-популярния AI артикул на арт пазара „ Midjourney “, както и опциите на продукта „ Stable diffusion “. За сесиите са поканени младежи, актьори, създатели и хора с интерес към изкуството, дизайна и новите технологии.

Работилницата " Първи стъпки за работа с ChatGPT " ще бъде ръководена от Десислав Петров – софтуерен разработчик, деен ползвател и покровител за потреблението на изкуствения разсъдък в всекидневието. Той ще показва по какъв начин ChatGPT може да преобрази професионалния и персоналния живот на всеки, като увеличи продуктивността, усъвършенства процеса на взимане на решения и опрости комплицираните задания. Работилницата е предопределена за начинаещи младежи, преподаватели, хора от бизнеса, администрацията и Неправителствени организации бранша.

Повече информация и линк за безвъзмездна регистрация можете да откриете в страницата на самодейността - https://startupfactory.bg/%d0%b5vents/sedmici-na-dint/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР