От 3 до 15 или от 5 до 20 години

...
От 3 до 15 или от 5 до 20 години
Коментари Харесай

Какво ще бъде наказанието за пияния баща, който уби детето си в тежка катастрофа

От 3 до 15 или от 5 до 20 години „ отнемане от независимост “ може да получи 42-годишния мъж, предизвикал злополуката край старозагорското село Хрищени, при която почина 7-годишно момиче . Наказанието ще бъде според от обвиняването, което ще бъде предявано, заяви окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Водачът е управлявал моторното транспортно средство с централизация на алкохол от 1,42 промила , открита с техническо средство.

Инцидентът е станал към 23:30 часа в събота. Шофьорът на автомобила е превозвал двете си деца – момиче на седем и момче на девет години . В момента момчето е настанено в болнично заведение с голям брой фрактури и политравми, контузия на гърдите и на главата, уточни Атанасов.

Водачът също е със строшен шиен прешлен и с контузия на главата и все още не е в положение да се организират каквито и да било дейности по следствие. Състоянието му не е разрешило да бъде тестван за приложимост на наркотични субстанции , разяснява още окръжният прокурор.

Към момента скоростта, с която водачът е управлявал автомобила, не е открита. „ Може да се допуска, че е била висока, защото в предната част автомобилът е много повреден, само че скоростта ще бъде открита с акуратност при заключението на автотехническата експертиза “, сподели Дичо Атанасов.

От думите му стана ясно, че ще се открива дали децата са транспортирани съгласно законовите разпореждания да бъдат в предпазни столчета или седалки . Но данните сочат, че евентуално това не е било спазено, защото момиченцето е починало откакто е „ изпаднало при удара на автомобила в циментова ограда отвън колата “, изясни още той.

„ Прокуратурата се опитваме да променим наказателно-съдебната теория в посока всички тези действия да не минават под формата на „ непредпазливи “, уточни окръжният прокурор.

От думите му стана ясно, че „ когато един лидер под въздействие както на алкохол, по този начин и на опиати се качи на автомобила, той следва да допуска, че неговите усещания са разнообразни от водач, който не е употребявал вещества.

" Това значи, че би трябвало да носи отговорност за възможен предумисъл, а не по неволя действие “, изясни Атанасов. Според него водачи, които са открити, че използват такива субстанции и ръководят моторно транспортно средство, закона да се промени и автомобилът да бъде иззет, като доказателство за осъществяване на закононарушение, без значение от неговата благосъстоятелност “, безапелационен е още той. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР