От 3 до 10 години затвор поискаха от прокуратурата за

...
От 3 до 10 години затвор поискаха от прокуратурата за
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска от 3 до 10 години затвор за подсъдимите по делото EVN

От 3 до 10 години затвор желаеха от прокуратурата за предприемача Иво Прокопиев и някогашните министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Те са подсъдими по делото "EVN ", което към този момент е на финалната права, заяви Нова телевизия.

Подсъдими по него са още трима души. Дянков и Трайков дават отговор за продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени. съгласно прокуратурата те са били подбудени от Иво Прокопиев. а договорката е ощетила бюджета с 20 млн. лева

Близо 6 часа двама прокурори обясняваха пред съда, че обвиняванията на предприемача и някогашните министри са потвърдени. По време на съвещанието Иво Прокопиев и Симеон Дянков обявиха, че са почтени и не са правили никакви закононарушения. Казаха още, че са се познавали незадълбочено.

"Видяхте какъв брой неуместни и нелепи са всички обвинявания, въобще без неналичието на причинно-следствена връзка. Единственото, което чакам оттук насетне е мощна отбрана и обективна правосъдна присъда ", разяснява предприемачът Иво Прокопиев.

На този стадий от прокуратурата отхвърлят коментар. Предстои по-късно през днешния ден или на следващия ден съдът да разгласи присъдите по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР