От 29 юни близо половин милион клиенти на , използващи

...
От 29 юни близо половин милион клиенти на , използващи
Коментари Харесай

Банка ДСК въвежда услугата blink P2P – междубанкови преводи по мобилен номер

От 29 юни близо половин милион клиенти на, употребяващи мобилно банкиране, към този момент могат да вършат мигновени левови заплащания по мобилен номер по програмата Blink на „ Националната картова и платежна скица “, част от БОРИКА АД.

надгражда цифровото портфолио на банката и дава опция на потребителите на мобилното приложение да вършат както вътрешнобанкови, по този начин и междубанкови незабавни преводи. Иновативното решение обезпечава още по-голяма експедитивност, сигурност и улеснение на заплащанията, изключително в обстановки, в които консуматор не разполага с IBAN на получателя.

Клиенти със общоприета разплащателна сметка в лв. в Банка ДСК могат да задействат blink P2P без такса, като е належащо да имат настоящ мобилен номер в потребителския си профил в банката и последна версия на DSK Smart. Потребителите с дейни права могат да получават и подреждат преводи, до момента в който тези с пасивни – единствено да получават преводи.

Плащанията могат да бъдат реализирани 24/7, 365 дни в годината, а единствено до 30 септември 2023 година всички нареждания ще бъдат изцяло безвъзмездни, без значение дали са към клиенти на Банка ДСК или към други банки, внедрили blink P2P. След това цената на услугата ще е 0,50 лв..



Предстои да бъдат разширени функционалностите на новото цифрово решение, като експертите на Банка ДСК работят върху опцията за прибавяне на приближен адресат, предел за преводи без удостоверение с способ за сключване, както и персонализиране на статуса.

Услугата blink P2P e част от упоритостта на Банка ДСК да предлага съвременни и бързи способи за осъществяване на преводи, като идващите стъпки включват въвеждането нови благоприятни условия за цифрови заплащания, в това число за онлайн покупки, заплащане на паркинг и т.н.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР