От 29 април започва ремонт на първите 7 от общо

...
От 29 април започва ремонт на първите 7 от общо
Коментари Харесай

Започва ремонт на първите 7 коловоза на Централната гара в София

От 29 април стартира ремонт на първите 7 от общо 14 коловоза на Централната жп гара в София, като строителството ще бъде изпълнено на 5 стадия.
Още по тематиката
Създадена е организация за обслужване на пасажерите по отношение на осъществяването на плана за развиване на железопътен възел София, в сектора София - Волуяк, сподели на конференция транспортният министър в оставка Росен Желязков.

" Ще изградим нова контактна мрежа и осигурителната техника, ремонтът ще завърши до година и половина ", добави той. Дейностите са част от осъществяването на плана за развиване на трасето София- Волуяк.

По време на ремонта няма да се употребяват от първи до седми коловоз. Движението ще се реализира от 8-и до 14-и коловоз , като ще бъде основана организация за директно прекосяване на влаковете. По този метод ще се понижи времето за композиране и престой на влаковите сформира в гарата.

От 560 влака дневно, които се движат в цялата страна, 170 композиции минават през Централна гара София (85 тръгващи и 85 пристигащи). Това е към 30% от всички влакове. Допълнително през гарата минават още 30 служебни влака, предопределени за композиране на сформира.

За по-гъвкаво обезпечаване на придвижването, ще бъдат изменени разписанията с до 10 минути на към 20 районни влака.

Развитието на железопътен възел София се съфинансира посредством Механизма за свързване на Европа. То включва два съществени контракта: " Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София - Волуяк " и " Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за ръководство на влаковете ".

Модернизацията на железопътната инфраструктура в жп възел София ще докара до възстановяване на сигурността на железопътната мрежа посредством инсталиране на нови интелигентни системи като Европейската система за ръководство на железопътното придвижване, сигнализация и GSM-R връзки. Ще бъде повишен потенциалът и скоростта на линията, а жп превозът ще се трансформира в конкурентен на автомобилния.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР