От 28 юни до 4 юли градчето Банско ще бъде

...
От 28 юни до 4 юли градчето Банско ще бъде
Коментари Харесай

Банско ще бъде за една седмица столицата на дигиталното номадство през това лято

От 28 юни до 4 юли градчето Банско ще бъде привлекателен център за 300 цифрови номади от целия свят. В рамките на 7 дни те ще имат опция да почерпят практично познание и мотивация от опита и историите на 50 вдъхновяващи представителя, и техните презентации на тематики свързани с намирането и стартирането на отдалечена работа, преимуществата и провокациите на номадския метод на живот, ръководството на личен бизнес и доста други. По време на фестивала всеки участник ще има опция да се включи, водейки своя лекция или работилничка, като цел е участниците да обменят допустимо най-вече опит между тях.

Част от програмата са и голям брой занимателни действия. Част от тях са катерене, рафтинг, планинско колоездене, “speed dating ”, винени турове, къмпинг в гората и други,които ще дадат опция на гостите на Банско да опознаят българската природа и просвета, да се насладят на това, което планината предлага през този сезон, да опитат вкусните локални ястия и да изградят значими връзки между тях. А за какво не и да се влюбят в Банско и да го припознаят като своя последваща дестинация за живот и работа. Терминът цифров бродяга придобива известност през миналото десетилетие, когато от ден на ден хора стартират да работят специалности, които не ги вършат обвързани с дадена локация. Единственото от което те се нуждаят е лаптоп/мобилно устройство, добър интернет и опциите за неограничена връзка, които световната мрежа предлага. Често цифровите номади избират да сменят своята страна или локация, като това е подбудено от желанието да живеят и работят тук-там по- близки до природата, където животът е по-евтин и общността – другарски настроена. Откакто Уве Алгоер и Матиас Зейтлер идват в Банско и отварят споделено работно място в града, през декември 2016, те трансформират мястото в главен хъб за цифрови номади в Европа.

Със своите красиви планини, историческа архитектура, голям брой заведения за хранене и налични жилища, Банско притегля от ден на ден и повече цифрови номади всяка година. Споделеното работно място в Банско сплотява номадската общественост в града и има към 100 члена през годината. От 28 юни до 4 юли, стотици цифрови номади ще се съберат за втора поредна година в Банско , с цел да отпразнуват дружно този необикновен метод на живот.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР