От 28 септември в Беларус влиза в сила забрана за

...
От 28 септември в Беларус влиза в сила забрана за
Коментари Харесай

От утре Лукашенко започва национализация на частните дронове

От 28 септември в Беларус влиза в действие възбрана за импорт, употреба и произвеждане на дронове от физически лица, оповестиха от Държавния митнически комитет на републиката, представен от ТАСС.

" Във връзка с приемането на декрет на президента от 25 септември 2023 г.297 " за държавното счетоводство и употреба на цивилен безпилотни летателни апарати (БЛА) " от 28 септември 2023 година на физически лица се не разрешава вносът на територията на Беларус, употребата и производството на цивилен безпилотни летателни апарати и авиомодели ", осведоми Държавният комитет по защита.

Указът не планува опцията за противоположен импорт в Беларус от физически лица на тези артикули, изнесени от нейната територия преди 28 септември 2023 година

На 25 септември президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа декрет " за държавната регулация и употреба на цивилен безпилотни летателни апарати ".

Указът " планува, че вносът на територията на Беларус, съхранението, оборота, употребата и производството на цивилен БЛА е позволен единствено на организации и самостоятелни бизнесмени за задачите на тяхната предприемаческа и професионална активност в сходство с условията, открити с този декрет ".

С приемането на документа за импорт от организации и самостоятелни бизнесмени на цивилен дронове е належащо да се получи уместно позволение от Министерството на авиацията на Министерството на превоза и известията, което ще провежда регистрацията на такива дронове.

Указът планува и основаването на автоматизирана осведомителна система за държавен указател на цивилен БЛА, принадлежащи на юридически лица и (или) самостоятелни бизнесмени.
 Премахват лагера на ЧВК
Премахват лагера на ЧВК " Вагнер " в Беларус?

Ройтерс преглежда сателитни изображения

По отношение на вноса, употребата и производството на дронове от физически лица указът влиза в действие след формалното му издание, а във връзка с съхранението и оборота - шест месеца по-късно.

В рамките на шест месеца от датата на формалното издание на постановлението физическите лица могат да продават БЛА , които имат разполагаем на организации или самостоятелни бизнесмени, или да ги трансферират за предпазване в упълномощена организация, избрана от държавното управление.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР