От 28 март два центъра за подкрепа на украински граждани

...
От 28 март два центъра за подкрепа на украински граждани
Коментари Харесай

В Ловеч откриха два центъра за подкрепа на украински граждани

От 28 март два центъра за поддръжка на украински жители заработиха  в Ловеч.

Те са ситуирани в офиса на БЧК на ул. " Отец Паисий " 9 и на съдружие " Граждански начинания " - на ул. " Иларион Ловчански " 1- Център за социална поддръжка. За това се споразумя регионалният шеф Виктор Стойчев с шефа на секретариата на Областния съвет на БЧК Цветомира Георгиева и с ръководителя на управителния съвет на сдружението Весела Цанкова, оповестиха от пресцентъра на областната  администрация в Ловеч. 

Работното време на центровете ще бъде от понеделник до петък, от 9:00 до 17:30 ч.

В тях бежанците от Украйна и пристигнали в област Ловеч ще получават информация къде може да отседнат , ще им бъдат предоставяни артикули от първа нужда - облекла, обувки, хигиенични и санитарни материали, занимателни принадлежности и играчки за децата, ще бъдат насочвани към работодатели, декларирали свободни работни места, и към бюрата по труда, ще бъдат подпомагани по административни въпроси.

Украинските бежанци ще получават храна и питиета, обезпечени от донори. В двата центъра ще се одобряват и поръчки на жители, които желаят да оказват помощ.

Дейността на центровете е подкрепена от доброволци. В подготвеност са и мобилни групи, които да спомагат на украинските жители във всяко обитаемо място на региона, а при потребност - и щом стане механически допустимо, ще бъдат ситуирани работни станции с подготвени чиновници за издаване на регистрационни карти за краткотрайна протекция.

Към днешна дата на територията на област Ловеч, по данни на общините, има настанени 226 украински жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР