От 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област

...
От 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област
Коментари Харесай

Без дискотеки и в Русе, препоръчват онлайн обучение за студентите

От 28-и октомври до 8-и ноември на територията на област се прекратява активността на нощни заведения, пиано-барове, нощни питейни заведения, клубове и други сходни заведения за забавление на закрито. За същия интервал се не разрешават и всички типове всеобщи мероприятия на закрито и намерено, оповестява БГНЕС.
Ще се позволяват сватби, кръщенета и други сходни събития на закрито, само че при изискване, че не се събират повече от 30 души на едно място. Всичко това ще бъде регламентирано в заповед на Регионалната здравна ревизия, която най-вероятно ще излезе през утрешния ден, оповестиха от Областната администрация.
 Барове и нощни клубове записани като кафенета, измъкват се от вечерния час Барове и нощни клубове записани като кафенета, измъкват се от вечерния час
Нощни клубове се пробват да избягат от вечерния час и наложената възбрана на столичния кмет Йорданка Фандъкова, демонстрира инспекция на &bdq...
Същевременно от Областния действен щаб предлагат да се сътвори организация за прекосяване към отдалечена форма на образование във висшите образователни заведения, където е допустимо. От там поучават и за отдалечена форма на работа на служащите и чиновниците при положение, че това е използвано. При неспособност за организация на отдалечена форма на работа се предлага да се обезпечи физическа отдалеченост от най-малко 1.5 метра сред служащите и чиновниците в офиси, работни пространства и предприятия. Всички лица са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата. Дезинфекция би трябвало да се прави най-малко 4 пъти дневно в работните пространства, офисите, предприятията, както и в транспортните средства, които се употребяват от компаниите за превоз на чиновници.
По време на завършилото преди минути съвещания на Областния действен щаб беше оповестено, че област Русе се намира в така наречен алена зона на заболеваемост от COVID-19. Към днешна дата индикаторът едноседмичен растеж на заболеваемостта от COVID-19 в Русенско е 209.3, а с цел да се вкара червен код, то той би трябвало да бъде над 50. Освен това 14-дневната заболеваемост също е висока. Към вчерашна дата е 163.4 на 100 000, а с цел да бъде даден район в алената област, то цифрата би трябвало да е над 120.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР