От 28 февруари Франция вече няма да изисква от хората

...
От 28 февруари Франция вече няма да изисква от хората
Коментари Харесай

От 28 февруари падат маските на обществени места във Франция

От 28 февруари Франция към този момент няма да изисква от хората да носят маски на закрито на публични места, където влизането е обвързано с имунизационен пропуск, се споделя в изказване на Министерството на здравеопазването. От там обясниха решението си с " възстановяване на здравната обстановка ".

Маските ще останат наложителни в публичния превоз и на закрити места, които не подлежат на имунизационни паспорти. Правилата се отнасят за публични места като питейни заведения и заведения за хранене, спортни и развлекателни действия, за влизането в които към този момент се изисква доказателство за имунизация.

Новото предписание е в сходство с рекомендация на Съвета по опазване на здравето и следва забавянето на темповете на заразяване с Covid-19.
Кои страни взеха решение да отстранен имунизационните документи
Въпреки че разновидността Омикрон към момента върлува по света и пандемията не е завършила, някои страни одобриха, че Covid-19 е ендемично забол...
Прочети повече
" В подтекста на това, че натискът от епидемията мощно понижава, имунизационните паспорти ни разрешават да премахнем условието за носене на маска, както направихме при предходните талази ", съобщи министърът на опазването на здравето Оливие Веран пред Агенция Франс Прес.

Франция към този момент анулира на 2 февруари условието си за носене на маска навън.

Промяната в разпоредбите понижава от три на един броя на тестванията, които хората би трябвало да създадат, в случай че влязат в контакт с доказан случай на Covid.

Предвид наближаващите избори през април и възходящото неодобрение измежду част от обществеността от рестриктивните мерки за надзор на инфекциите, държавното управление на президента Еманюел Макрон даде обещание да облекчи ограниченията в границите на седмици, в случай че случаите продължат да понижават.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР