От 28.08.2023 г. стартира приемът на заявления за подпомагане по

...
От 28.08.2023 г. стартира приемът на заявления за подпомагане по
Коментари Харесай

Стартира прием на заявления за подпомагане по държавна помощ за газьола

От 28.08.2023 година започва приемът на заявки за подкрепяне във връзка с гориво, закупено през 2022 година, по отношение на използването на скица за държавна помощ „ Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ”, оповестяват от Министерство на земеделието и храните.

Приемането на документи ще продължи до 20.09.2023 година Няма смяна в изискванията за кандидатстване по отношение на миналата акция.

Заявленията се подават в общинската работа по земеделие към Областната дирекция „ Земеделие “ по непрекъснат адрес на физическите лица или едноличните търговци или по адрес на ръководство на юридическите лица.

Бюджетът на помощта се дефинира със Закона за държавния бюджет и за 2023 година е 100 млн. лв.. Ставката на литър ще бъде избрана на по-късен стадий, въз основата на бюджета и сбора от самостоятелните годишни квоти на земеделските стопани.

Документите във връзка с използването на схемата и образците, както и директива за попълването на описаните документи може да видите:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР