От 27 януари в София са в сила нови мерки

...
От 27 януари в София са в сила нови мерки
Коментари Харесай

Заведенията пред нова криза: Някои обявиха бойкот на новите мерки в София


От 27 януари в София са в действие нови ограничения за заведенията. Те могат да работят единствено до 22 ч. и с двойно по-малко клиенти.
Спазват ли се новите ограничаващи ограничения в столичните заведения?

Три дни след въвеждането на новите по-строги ограничения в заведенията наш екип потегля на обиколка в центъра на столицата.

Часът е 22:15. Срещаме Стоян, който е сервитьор в едно от заведенията, които съблюдават вечерния час. Работният ден за него към този момент е завършил. „ Заради новите ограничения. Трябва да се съблюдават до 22 ч., не би трябвало да има никой в заведенията и ние сме ги спазили както би трябвало да бъде “, споделя той.

Не споделят същото мнение обаче група младежи. Те не са съгласни с новите правила. Казват, че са се ваксинирали, само че все пак не могат да вървят на никое място.

Нашата инспекция в един от най-оживените региони в столицата - бул. „ Витоша “, сподели, че три от тестваните от нас заведения съблюдават новите ограничения, а минимум четири от тях продължиха да работят и след ограничаващия час.

От сектора оповестиха протест и отхвърлиха да затварят по-рано.



„ Смятаме, че тези ограничения не са ефикасни и са дискриминационни, тъй като са главно ориентирани към нашия отрасъл. Само ние спазвахме правилото за зелен документ, успяхме да го въведем, изградихме пунктове за тестване, личният състав и множеството ни гости се имунизираха, други се тестват през два дни. Не е почтено тези, които са прецизни и изпълнителни да ги санкционират “, споделя Мартин Михайлов, който е притежател на столични клубове.

Според него у нас се води антиполитика, която лимитира имунизираните, а не неимунизираните.

От организацията на заведенията са поискали оставката на доцент Ангел Кунчев. Те дефинират решенията му като нелогични.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР