От 27 ноември до 2 декември 2018 г. Пловдив е

...
От 27 ноември до 2 декември 2018 г. Пловдив е
Коментари Харесай

Пловдив домакин на Пътищата на нашето бъдеще

От 27 ноември до 2 декември 2018 година Пловдив е хазаин на първата среща по план Routs of our Future – ROOF ( " Пътищата на нашето бъдеще " ). Този неповторим в европейски мащаб план е финансиран със средства от Европейски съюз и цели да подтиква гражданската интензивност на младежите посредством потреблението на културата и спорта като повсеместен език в човешките връзки.

Проектът има за цел също по този начин да отрази вижданията на жителите за бъдещето на Съюза, да сътвори нови мрежи и да ускори съществуващите, да изследва тематиката за устойчивата подвижност в подтекста на екологичните въпроси и да сложи отбраната и опазването на наследството на дневен ред.

Проектът включва организации от Италия, Франция, Германия, Испания, Австрия, България, Унгария, Чехия, Естония, Хърватия, Румъния, Холандия, Латвия и Швеция и се координира от Link – Италия.

През 2019 година се планува общоевропейска акция, която ще започва от четирите крайща на континента – Франция, Италия, Швеция и България и ще придвижи посланието за единна Европа през континента. Групи от по пет младежи от 14 европейски страни ще изминат по едно и също време пътя по европейските вело-маршрути 6 и 7, с цел да се срещнат в гр. Прага, Чехия и да отбележат дружно Денят на Европа – 9 май.

Заключителната среща по плана ще се организира през декември 2019 година в Матера, Италия, като по този метод се подчертава върху купата Европейска столица на културата 2019, която италианският град споделя с Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР