От 27 до 29 април в село Галата се проведе

...
От 27 до 29 април в село Галата се проведе
Коментари Харесай

През изминалите почивни дни с. Галата отбеляза своя традиционен събор

От 27 до 29 април в село Галата се организира Традиционният селски събор, който мина с редица събития, радостно въодушевление и позитивни страсти. По време на празника се организираха две спортни мероприятия и бе открита паметна плоча на известния локален състезател Пенчо Шутев, като тези събития бяха проведени с поддръжката на Община Тетевен.
Програмата по случай събора стартира на 27 април, когато кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева, зам.-кметът Свилен Русинов и ръководителят на Общински съвет - Тетевен Мария Стойчева наградиха участниците в шампионата по футбол в с. Галата. В шампионата взеха присъединяване 4-ри тима от селата - Глогово, Градежница и два тима с.Галата, а състезателите в мероприятието получиха грамоти и медали за своето показване.
На 29 април /неделя/ доктор Бояджиева и господин Русинов почетоха и откриването на възпоменателна плоча на бореца Пенчо Шутев – дълготраен играч по битка, първенец на Р. България, участник в доста държавни и интернационалните шампионати, първи треньор и основател на доста гении от с. Галата и покрайнината. Денят продължи с разкриване на надпреварата по Народни битки, което се реализира със специфичната поддръжка на Министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, с организационната подготовка - осъществена от Марин Орлинов, и с способеното съдийство на Игнат Дойчинов - Тачо. В шампионата се включиха над 50 участника, като се получи оспорвано и зрелищно съревнование.
Програмата приключи с награждаване на участниците в надпреварата по Народни битки и връчване на грамоти от кмета доктор Мадлена Бояджиева на някогашни състезатели по битка от община Тетевен. Тя благодари на всички, присъединили се интензивно в празника на селото и съдействали за отличната организация, многото страсти и положителното въодушевление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР