От 26 януари до 5 март е периодът на най-активните

...
От 26 януари до 5 март е периодът на най-активните
Коментари Харесай

Чрез вълна от пътувания за Пролетния празник светът вижда един изпълнен с жизненост и енергия Китай

От 26 януари до 5 март е интервалът на най-активните и всеобщи пътувания на китайци за Пролетния празник. Според прогнози на транспортните управляващи, тази година се чакат към 9 милиарда пътувания, близо два пъти повече от 2023 година

В коментар на „ Ройтерс “ се показва, че пътуванията по време на Пролетния фестивал демонстрират освен бързо възходящия пътникопоток в Китай, само че и отразяват увереността и жизнеността, донесени от икономическото възобновяване на страната след пандемията от COVID-19. Анализатори предвиждат, че продажбите на дребно в страната ще надвишават 50 трилиона юана тази година, давайки забележителен подтик на стопанската система.

Трябва да се означи, че с подобряването на транспортната инфраструктура и смяната на моделите за пътешестване, дестинациите за туризъм към Пролетния празник също станаха по-разнообразни. Китай построи най-голямата в света високоскоростна железопътна мрежа, автомагистрали и пристанища от международна класа, с въздушен и морски достъп до света. Това освен редуцира времето за пътувания, само че и обезпечава достъп до повече и по-далечни места.

Преди ден американският дипломат в Китай Никълъс Бърнс посети Парка на ледените фигури в Харбин и съобщи, че „ съчетанието от изкуство и нововъведения е впечатляващо “. По думите му, паркът демонстрира привлекателността и големия капацитет на китайски градове.

По време на Пролетния празник са доста известни и пътуванията в чужбина. Неотдавна бе въведен безвизов режим сред Китай, Сингапур и Тайланд, с помощта на който се улеснява туризмът сред тези страни.

От взрива на туризма до взрива на потреблението, от оживените транспортни центрове до оживените пазари, натоварените гари, автогари и летища по време на Пролетния празник отразяват все по-тесните стопански връзки сред градските и селските региони и сред другите райони в Китай, демонстрирайки копнежа на китайския народ към по-добър живот. А посредством картината на тазгодишната вълна от пътувания за Пролетния празник светът вижда един изпълнен с жизнеспособност и сила Китай.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР