От 26 януари до 5 февруари 2022 година галерията на

...
От 26 януари до 5 февруари 2022 година галерията на
Коментари Харесай

Huawei ви кани на изложба на Владимир Карамазов, Костадин Кръстев – Коко, и Александра Караджова |

От 26 януари до 5 февруари 2022 година галерията на улица „ Оборище “ 5 ще е хазаин на изложбата “Open for more Art ”. На нея ще бъдат показани фотографии, напълно снимани за премиерата в България на водещия смарт телефон в мобилната снимка – Huawei P50 Pro, част от серията P50, включваща и сгъваемия Huawei P50 Pocket.

В плана, който комбинира студийна, стрийт, травъл и репортажна снимка, вземат участие Костадин Кръстев–Коко, Владимир Карамазов, и Александра Караджова. Те имаха 10 дни да трансфорат концепциите си в фрагменти, които всеки може да прегледа в работното време на галерията.



Владимир Карамазов () е едно от най-ярките имена в българското кино и спектакъл, само че с изключение на посредством изключителното си актьорско майсторство, от няколко години се пробва да покаже, както самичък споделя, „ света – по този начин, както го вижда през своите очи “, и на езика на фотографията.

“Интересуват ме човешките истории и желаех да видя дали с един телефон ще мога да ги предам по този начин, както с фотоапарат. Оказа се, че мога, и че в някои случаи даже е по-удобно “, споделя той за откриването на изложбата.

Родопите са една от обичаните му подиуми, на които, като същински актьор, приготвя и режисира фрагменти, с които печели редица награди и изявления в реномирани интернационалните медии. Кадърът “Душата на детето “, сниман с Huawei P50 Pro и включен в изложбата, незабавно е оповестен на уеб страницата на италианския Vogue.



Героят от фотографията демонстрира огромен артистичен гений, след нея се записва в театрална школа и е доста евентуално да го забележим скоро и на екран.

Гарата, сама по себе си, е воин в сесията на Владо Карамазов, за която той употребява същински димки и собствен другар.



„ Huawei P50 Pro разполага с някои доста мощни функционалности, една от които е за снимане на бързодвижещи се обекти. С нея направих фотография на една кросова писта, на момчета, които хвърчат с гневна скорост. При това фотографията е на залез слънце, слънцето е против телефона. Доста малко камери с цени над 7-8 хиляди лв. могат с лекост да създадат това. “, е част от историята зад фрагмента „ Приятелска писта “.



Александра Караджова () пък е една от най-интересните млади очаквания в региона на любителската снимка - момиче с голям кураж и предпочитание да опознае целия свят благодарение на камерата си. За предизвикването с Huawei P50 Pro тя посещава за първи път Португалия и на изложбата ще видите по-характерни и по-лични картини от пътешествието й там. „ Тръгнах с една концепция, бих споделила фикс концепция, да фотографирам сърфисти, само че въпреки всичко в Португалия в този момент също е зима и проектът ми не вървеше тъкмо, както го бях замислила. И тогава се запитах за какво се концентрирам върху предварителния проект, като съм заобиколена от толкоз забавни и разнообразни неща. Така просто се разходих, трябваха ми 10 минути да се отпусна, и направих цяла репортажна серия, споделя толкоз доста. Експериментирах напълно с черно-бялата камера, а най-хубавото нещо да снимаш такава история с телефон, е, че можеш да се доближиш доста до хората, да ги уловиш в естествената им среда и страст, от работата край морето до късната прическа по-късно. “





Разбира се, Португалия е една от многото чудесни дестинации, чиято цветност и светлина ни предизвикат да ги улавяме в фрагменти. А на изложбата ще видите и нея самата пред камерата – фрагменти, получени вследствие на инцидентна среща с локален фотограф, който й споделя „ За да можеш да снимаш хора, би трябвало самата ти да можеш да застанеш пред камера “.



Изложбата включва и една доста нежна студийна фотосесия на Костадин Кръстев-Коко () - един от най-талантливите и награждавани фешън фотографи в България. Пред неговата камера са заставали най-красивите дами и мъже на България и най-големите ни родни звезди. С необикновен нюх и взор за хубостта във всичките й форми, неговият съвет е „ Търсете и откривайте хубостта и там, където минимум очаквате “...

Серията Scent of Petals е една картинна история на дамата и цветята, която не може да се опише с думи. Тя приказва доста повече в принтове, единствено за част от които загатваме тук:





Изложбата „ Open for More Art ” демонстрира общо 24 фотографии на тримата фотографи. Тя е отворена за гости, със свободен вход, до 5 февруари, а един от тях може да завоюва и новообявените безжични слушалки с арт дизайн във форма на червило – HUAWEI FreeBuds Lipstick. За задачата би трябвало да се снима пред обичания си кадър от изложбата, да показа фотографията и да се тагне от местоположението.



Повече информация за самодейността може да намерите .
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР