От 26 до 30 октомври в Прага, Чехия се проведе

...
От 26 до 30 октомври в Прага, Чехия се проведе
Коментари Харесай

Звънчетата отново имат повод за гордост

От 26 до 30 октомври в Прага, Чехия се организира осми интернационален фестивал за млади гении,,Golden talents in golden Prague ", в който взеха присъединяване Велинградските звънчета Николета Сачкова и Венелин Каленов.

В красивия град се събраха 75 участници, които споделиха дружно тези четири дни, изпълнени с песни и забавление. Те бяха разграничени в пет възрастови групи. Журито на фестивала беше в интернационален състав: ръководител - Damir Basyrov – Чехия и членове –Nuno Figueira - Португалия, Teana Kovacevic - Хърватска, Sergej Rupreht - Словения, Sandi Vovk - Словения, Таня Точева - България, Kulliki Levin - Естония и Maria Tymczyszyn - Полша. Те имаха не лесната задача да дефинират носителите на призовите места, а конкуренцията беше огромна.

„ През тези дни успяхме да разгледаме доста забележителности в красивия град и да се срещнем с културата им. Посетихме Часовниковата кула Орлой, която се намира в центъра на Европа. Астрономическият часовник, конфигуриран на кулата Орлой на Стария площад, е може би най-голямата забележителност на Прага. Това е най-старият към момента работещ астрономически часовник в света. Отидохме на Замъкът Храдчани, който е най-големият замък в Европа”, споделят семейство Казанлиеви. Бил е резиденция на чешките крале от остарели времена, а през днешния ден – на президента на републиката. Минахме през Карлов мост над река Вълтава, съединяващ старинните централни квартали на Прага Мала страна и Старе место. Минахме и под кулата Прашна брана, която е била един от входовете на остарелия град. Забавлявахме се на площада на остарелия град, дружно с улични музиканти и танцьори. Опитахме и от обичайна чешка кухня. Всеки един от дните преминаваше в разнообразни занимания, лудории и песни.

На втория ден децата показаха своите първи песни на роден език. Николета се показа с песента,,Нека сме разнообразни ", а Венелин с,,Болката от ляво ". На втория ден децата изпяха и своите песни на непознат език. Николета извърши,,Love runs out”, а Венелин -,,Billionare”. Българската делегация направи огромно усещане на журито и всички присъстващи и получиха голям брой поздравления за осъществяванията си. При много огромна и мощна конкуренция, и като най-малка в групата 15-16 години, Николета Сачкова завоюва Второ място, а Венелин Каленов завоюва Първа премия в своята група 13-14 години. Те получиха и предложения за конкурс в Полша. На церемония концертът журито им връчи техните заслужени награди.

През тези четири дни децата срещнаха нови другари, пяха, забавляваха се и останаха със страхотни усещания от фестивала и от красивия град.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР