От 26 до 28 февруари 2023 г. в Пекин се

...
От 26 до 28 февруари 2023 г. в Пекин се
Коментари Харесай

Беше публикувано комюнике от втория пленум на 20-ия ЦК на ККП

От 26 до 28 февруари 2023 година в Пекин се организира вторият пленум на 20-ия Централен комитет на Китайската комунистическа партия, на който генералният секретар Си Дзинпин изнесе значим отчет.

На него бяха прегледани и признати предложенията за претенденти за висши постове в администрацията и водачи на Наказателен кодекс на КНПКС, които да бъдат гласувани на идните първи сесии на 14-ото Общокитайско заседание на народните представители (ОСНП) и Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет (НК на КНПКС). Разгледан и признат бе проектоплан за реформиране на държавните и партийни институции, по който Си Дзинпин направи детайлно пояснение пред присъстващите. Част от проектоплана ще бъде показана за разискване на първата сесия на 14-ото ОСНП.

Вторият пленум изцяло утвърди работата на Политбюро на Централен комитет на ККП след първия пленум на 20-ия Централен комитет. Подчертано бе, че изправени пред все по-сложната интернационална конюнктура и тежките задания за вътрешна промяна и за поддържането на развиването и стабилността, Политбюро би трябвало решително да продължава използването на духа на 20-ия конгрес на партията и първия пленум на 20-ия Централен комитет на ККП, да отстоява социализма с китайска специфичност, социалистическата идеология на Си Дзинпин за новата епоха, да координира вътрешната и интернационална обстановка, предварителната защита на епидемията и социално-икономическото развиване, както и поддържането на сигурността на страната. Форумът изисква също да се извърши цялостна подготовка за идните сесии на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС и да се насърчи постоянното възобновяване на стопанската система и висококачественото й развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР