От 25 януари започва масово тестване на българските учители с

...
От 25 януари започва масово тестване на българските учители с
Коментари Харесай

Масово тестване на учителите преди отваряне на училищата

От 25 януари стартира всеобщо тестване на българските учители с бързи антигенни проби, с цел да преценяват здравните управляващи дали и по какъв начин да се възобнови присъственото образование. Това разгласи здравният министър Костадин Ангелов в сряда.

" От 25 януари сме решили да стартираме всеобщо тестване на българските учители, с цел да забележим каква е скритата заболеваемост измежду тях и с цел да може да им осигурим по-голяма сигурност. Така ще преценим каква е готовността на системата да стартираме отчасти присъствено образование на българските възпитаници. Продължаваме да сме длъжници на българските деца и на техните родители “, сподели Ангелов.

От предходната седмица единствено дребните възпитаници от 1 до 4 клас се върнаха в класните стаи, а тези от 5 до 12 клас ще останат на онлайн образование до 31 януари. Само.

Здравният министър разгласи също, че управляващите обмислят смяна на ограниченията, само че това ще стане най-рано от началото на февруари . " Към сегашния миг единственото нещо, което ще бъде променено, са практиките в системата на междинното и висшето обучение ", сподели той.

По-рано министър председателят Бойко Борисов сподели, че ще разиска на следващия ден с Националния действен щаб данните за заболеваемостта у нас и нуждата ограниченията да бъдат изменени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР