От 25 януари в вече работи от 17:50 часа вечерта

...
От 25 януари в вече работи от 17:50 часа вечерта
Коментари Харесай

Уличното осветление в Пловдив работи половин час по-малко

От 25 януари в към този момент работи от 17:50 часа вечерта до 7:20 сутринта, т.е. с 30 минути по-кратко от предходния период (от 17:35 часа до 7:35 часа), оповестиха от Оперативна програма “Организация и надзор на превоза “.

“Една трета от 30-те хиляди осветителни тела по улиците и публичните пространства са с сменени енергоспестяващи лампи. Благодарение на тях месечното ползване е по-ниско. Въпреки това сметката на Община в съпоставяне със същия интервал предходната година е увеличена поради по-високата цена на тока”, уточни заместник-кметът Тодор Чонов.
свързани новини2888преди 21 часа4413на 22.01.2022
В момента върви и смяната на с ново в регионите “Южен “ и „ Централен “ по извоюван план по стратегия “Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност “ на стойност 1 126 999,69 лева

Подменени ще бъдат 1913 осветителни тела със модерни LED такива и ще се построи система за автоматизирано ръководство и надзор. По този метод Община ще понижи излъчванията на CO2, енергийното ползване, като по едно и също време с това ще усъвършенства осветеността на обществените пространства.

“Предстои поетапното внедряване на LED в целия град. Приоритетно се работи по основните булеварди, с цел да се осъществя най-голяма спестовност от електрическа енергия. По-добрата осветеност, изключително на пешеходните пътеки, води и до възстановяване на пътната конюнктура и понижаване на пътнотранспортните катастрофи “, посочи още Тодор Чонов.

Оперативна програма “Организация и надзор на превоза “ приключи слагането на LED по бул. “Александър Стамболийски “, както и по ул. “Велико Търново “ до Народна библиотека “Иван Вазов “, в правата от ул. “Авксентий Велешки “ до Военния клуб. Приключва обновяването на осветлението и по “Пещерско шосе “ към входа на града, по булевардите “Копривщица “, “Васил Левски “, “Съединение “ и “България “.

LED е инсталирано и като част от плановете на осъществените през последните години реконструкции на булевардите “Коматевско шосе “, “Шести септември “, “Северен “, “Васил Априлов “, “Руски “.

В момента се разисква и прекъсване на художественото на някои от публичните здания в града.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР