От 25 октомври Имунизационният център на болница „Пирогов“, разкрит в ...

От 25 октомври Имунизационният център на болница „Пирогов“, разкрит в

10 лева ще струва антигенен тест в "Пирогов"

От 25 октомври Имунизационният център на болница „ Пирогов “, оголен в медицинския център на болничното заведение, ще работи с променено работно време. Желаещите да си слагат ваксина могат да го създадат всеки ден от 08:00 часа до среднощ.

За улеснение на жителите са обезпечени 3 медицински екипа в Имунизационния център, които ще работят в това число събота и неделя при удължено работно време, оповестиха от „ Пирогов”.

От там разполагат с задоволителни количества от записаните на територията на България ваксини: Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen, като зареждането се осъществява посредством РЗИ – град София. За финалните четири дни в Имунизационния център на УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ са сложени 1,846 ваксини.

„ Пирогов “ трансформира от понеделник (25.10.2021 г.) и стойността на бързите антигенни проби. Гражданите ще заплащат единствено такса за вземането на тестът, която ще е в размер на 10 лева Обособените за задачата пунктове се откриват пред входа на мултипрофилното незабавно поделение на болничното заведение и са с работно време сред 08:00 и 18:00 часа. За всички чиновници на УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “ бързите антигенни проби остават изцяло безвъзмездни.

Източник: dnes.bg