От 25-и до 29 август 2019 г. във Варна ще

...
От 25-и до 29 август 2019 г. във Варна ще
Коментари Харесай

Най-старата в света асоциация на научни експерти и практици в областта на туризма избра Варна за своята ежегодна конференция

 От 25-и до 29 август 2019 година във Варна ще се организира 69-ата годишна конференция на Международната асоциация на научните специалисти по туризъм (AIEST) – най-старата в света организация на учени и практици в региона на туризма. Домакин на събитието е проф. Станислав Иванов – Заместник ректор по научноизследователска активност на Висше учебно заведение по мениджмънт-Варна и член на Управителния ръб на AIEST.

Всяка година AIEST избира друга дестинация за конференцията си и е забавен фактът, че България не е била хазаин на събитието от 1979 година, когато специалистите също са посетили Варна. Морската столица е била хазаин и на 29-то издание на конференцията в " Грандхотел Варна “ в курорта " Св. Св. Константин и Елена “ (тогава " Дружба “) и е било отдадено на тематиката за човешките запаси в областта на туризма.

Тази година конференцията преглежда устойчивото развиване на туризма, трендовете и развиването на правната рамка. Участие ще вземат над 40 учени и специалисти от Австралия, Австрия, България, Англия, Германия, Испания, Канада, Малта, Словакия, Унгария, Финландия, Франция, Хърватска, Чехия, Швейцария и Япония. Сред участниците във форума са проф. доктор Харалд Пехланер – президент на AIEST и началник на Центъра за предприемачество към Католическия университет на Айхщат–Инголщат, Германия, и проф. доктор Кристиан Лесер от Университета в Сент Гален, Швейцария – общоприет секретар на AIEST.

Пленарен отчет ще изнесе Иис Тусиядия – професор по интелигентни системи в обслужването и началник на катедрата по хотелиерство в Университета на Съри в Обединеното кралство. Изследователският интерес на проф. Тусиядия се концентрира върху приложенията и последствията от изкуствения разсъдък в туризма. От 2018 година тя е и ръководител на Международната федерация по осведомителни технологии и туризъм (IFITT), както и създател на Алианса за иноватори и откриватели в областта на туризма и гостоприемството (Alliance for Innovators and Researchers in Tourism and Hospitality).

Официалното разкриване на 69-та годишна конференция на AIEST ще бъде на 26-ти август 2019 година от 9:30 часа в зала " Дарзалас “ на хотел " Rosslyn Dimyat “. Основната тематика тази година е " Граници на туризма: теории, практики, методологии “, а част от плануваните сесии са " Устойчивост в туризма и гостоприемството “, " Управление на дестинации “, " Потребителско държание “, " Бизнес модели и ръководство “ и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР