От 25 февруари до 6 март са планирани действия за

...
От 25 февруари до 6 март са планирани действия за
Коментари Харесай

КАТ започва масови проверки по пътищата


От 25 февруари до 6 март са планувани дейности за възстановяване надвижението по пътищата,съобщи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Операцията е планувана след разбор на данните от началото на годината за пътнотранспортния травматизъм. За времето на интервенцията ще бъде засилен контролът за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи и такива, използвали алкохол или упойващи субстанции, ще се следи и спазването на скоростните режими, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Успоредно с това екипите ще засилят инспекциите си и над водачите на двуколесни моторни транспортни средства - по данните на „ Пътна полиция “, ГДНП единствено през дните на настоящия месец са починали четирима мотоциклетисти, като двама от тях не са имали съответната категория дееспособност.

За съпоставяне през целия месец февруари на 2021 година при пътнотранспортни катастрофи е имало единствено един умрял лидер на двуколесно МПС. В интервенцията, с изключение на чиновници на Пътна, ще се включат и техни сътрудници от Охранителна полиция, които ще имат засилено наличие в дребните обитаеми места.

Там екипите ще наблюдават главно за недопускане на ръководство на МПС от неправоспособни водачи и такива, използвали алкохол или наркотични субстанции. Дните на интервенцията съответстват и с Националния празник.

Поради тази причина обичайно ще има засилено полицейско наличие за подкрепяне на трафика на входно-изходните артерии на огромните градове и на местата, които " обичайни се посещават от жителите ", посочи гл. контрольор Близнаков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР