От 25 до 28 януари учениците от 5 до 12

...
От 25 до 28 януари учениците от 5 до 12
Коментари Харесай

И в старозагорско големите ученици преминават на онлайн обучение

От 25 до 28 януари учениците от 5 до 12 клас в цялата област Стара Загора ще преминат към образование в електронна среда . Това реши на днешното си съвещание Областния медицински съвет.

От там прецизират, че през идната седмица по този начин или другояче учениците излизат във почивка до 6 февруари. Ако и след тази дата заболяемостта остане висока, ограниченията могат да бъдат удължени.
Учениците в Ямбол учат онлайн от идната седмица
Учениците в Ямбол минават на онлайн образование от началото на идната седмица, оповестява БНР. Детските градини и яслите към този момент остав...
Прочети повече
Решено бе също заведенията за публично хранене и забавление, в това число и тези към места за настаняване, да преминат от 25 януари към работа с 50% от потенциала си и с работно време до 22 ч., при съблюдаване на условието за Зелен документ.

Областният съвет реши за запазване здравето на възрастните хора да бъдат затворени пенсионерските клубове.

В момента легловата база за заболели от Ковид е заета на 65-70%. В интензивния бранш леглата са заети на 50%, само че броят на хората, нуждаещи се от интензивни грижи, пораства.

По време на онлайн съвещанието под председателството на регионалния шеф проф. Наско Василев по първа точка от дневния ред доктор Станимир Станков, шеф на РЗИ, срещна участниците със заболяемостта от Ковид-19 в Старозагорска област.
Министър Денков: Ако има спиране на образованието, то ще бъде за не повече от седмица
Дори да има спиране на образованието, то ще бъде за не повече от седмица, ротацията също ще е за период от седмица, тъй че да няма дълго...
Прочети повече
Най-висока е тя в общините Опан, Стара Загора и Казанлък. На 14-дневна база броят на заболелите в община Стара Загора е 1906 на 100 000 души, в Опан – 2958 на 100 000, в Казанлък – 1414 на 100 000. От 1 януари до през днешния ден броят на записаните с бързи антигенни и PCR проби болни в региона е 5922 души. От тях 198 души са в лечебни заведения. По-голямата част са инфектирани с варианта Омикрон. Експертите от РЗИ считат, че скритата заболяемост също е доста висока и тя е 1499 на 100 000 души.

Татяна Димитрова, шеф на РУО, заяви, че към 24 януари в региона има. С решение на педагогическите препоръки, утвърдено от МОН, към онлайн образование са минали 13 учебни заведения от Казанлък и Стара Загора. Още 2 учебни заведения са подали поръчка за онлайн образование. Броят на учениците с позитивни проби към 21 януари е бил 522, на педагогичен личен състав – 173 и на непедагогически личен състав – 26. От общо 133 020 възпитаници в Старозагорска област карантинирани сега са 2900.

По данни от община Стара Загора запълняемостта с деца в детските градини в общината все още е към 39%. В общината са карантинирани 13 групи от 9 детски градини.

Протоколът с решенията на Областния медицински съвет беше изпратен до РЗИ. Инспекцията ще издаде заповед по отношение на тяхното използване.
Проф. Сербезова: Има и други ограничения преди прекосяването към онлайн образование (ВИДЕО)
" Данните се наблюдават доста динамично, този вирус е доста друг от предходната вълна. Изчакваме да забележим какъв брой от интензивните кревати ще...
Прочети повече
По-рано през днешния ден в още два регионални града – Ямбол и Сливен, и в други осем общини учениците от V до XII клас също минаха на образование от разстояние до края на седмицата. От 24 януари някои от децата и в областите София и Бургас също минаха на отдалечено образование - вижте кои ТУК.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР