От 25 до 28 септември 2018 г. Община Пловдив се

...
От 25 до 28 септември 2018 г. Община Пловдив се
Коментари Харесай

Романтичният Пловдив омайва французите

От 25 до 28 септември 2018 година Община Пловдив се показва на IFTM Top Resa в Париж - най-голямото туристическо ревю във Франция за експерти, което тази година отбелязва своята 40-годишна история.

На осведомителния деск на Пловдив, част от осведомителния щанд от 42 кв.м. на Министерството на туризма на България, ще участват най-новите рекламни материали и сувенири за Пловдив, направени от Общински институт “Старинен Пловдив " и Общинска фондация “Пловдив 2019 ". Акцентът в представянето ще бъде “Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ", само че редом с богатия артистичен капацитет и културна стратегия на Пловдив ще бъдат сложени на фокус и преимуществата на града като желана туристическа дестинация на интернационално равнище в следните няколко аспекта: античен и безконечен, изпълнен с история; сантиментален, изпълнен с атмосфера; деятелен и пулсиращ, изпълнен с живот; дестинация за всеки усет и всички сетива и други В тази връзка за задачите на ревюто бе направен специфичен мини-каталог на френски език.

През 2018 година французите не престават да бъдат на второ място след испанците измежду задграничните туристи в Пловдив, съгласно статистиката на посещаемостта в туристическите осведомителни центрове за миналата година.

През 2017 година в мощния туристически интервал юли - септември в туристическите осведомителни центрове в града бяха регистрирани 2 826 френски туристи. Гостите от Франция демонстрират емфатичен интерес към Пловдив - вълнуват ги локалните забележителности, културно-историческото завещание, етнографските обичаи и типичните артикули на гурме и винения туризъм.

Според данни на Национален статистически институт през 2017 година в града са осъществени 11 895 бр. нощувки от Франция, като общо за региона техният брой е 389 542. Водена от тази статистика, през актуалната 2018 година Община Пловдив осъществя реклама за двугодишен интервал (2018 година - 2019 г.) в Le Petit Futé - едно от водещите туристически издания във Франция и френскоговорящите страни с над 41-годишна история (от 1976 г.), което издава пътеводители за над 700 дестинации. Рекламата в Le Petit Futé обхвана 4 съществени информационни канала: хартиен справочник, цифров гид, профилирано списание (което ще се популяризира гратис на IFTM Top Resa) и онлайн платформата www.petitfute.com.

Експертите от отдел “Маркетинг и реклама " към ОИ “Старинен Пловдив ", които показват Община Пловдив на ревюто, получиха специфична покана за финала на 6-тото издание на надпреварата Travel Agents Cup, което се организира в границите на IFTM 2018 Top Resa и на което България тази година е спонсор.

Състезанието се радва на отлична посещаемост от страна на най-популярните туроператори и събира на едно място едни от най-големите турагенти и мениджъри на туристически организации във Франция, измежду които на 27 септември в зала Алианц Травъл Арена-Париж ще бъде показана 10-та Международна среща на туроператорите, която ще се организира в Пловдив в интервала 21-23 ноември 2018г.

През 2017 година общо 32 480 експерти в туризма и туристическата промишленост са посетили IFTM Top Resa MAP Pro. Ръстът от 5% по отношение на 2016 година ясно акцентира смисъла на форума като водещо събитие и барометър в туристическата промишленост.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР