От 240-те заложници, взети от Хамас на 7 октомври по

...
От 240-те заложници, взети от Хамас на 7 октомври по
Коментари Харесай

Бебе, деца, тийнейджъри: Кои са част от 240-те заложници в ръцете на „Хамас“

От 240-те заложници, взети от " Хамас " на 7 октомври по време на офанзивата против Израел и отведени в линията Газа, организация Франс прес съумя да разпознава 210 въз основа на журналистическата си мрежа в района.

Сред тези заложници има 35 малолетни, измежду които е била и американката Натали Раанан, освободена с майка си на 20 октомври тъкмо в точния момент, с цел да отпразнува 18-ия си рожден ден. 17 заложници са на 10 или на по-малко от 10 години. Сред тях е десетмесечното бебе Кфир Бибас, взето в плен в кибуца Нир Оз с братчето му Ариел, на 4 годинки, и родителите им Ярден и Шири, които са на тридесетина години. Майката и двете деца са с аржентинско поданство, съгласно локалната преса. Четиримата се появяват във видео в обществените мрежи, заобиколени от въоръжени мъже.

Смята се, че бременна жена, взета за пленник, е родила през този интервал. Това заяви брачната половинка на израелския министър председател.

Трима младежи измежду заложниците са и с френско поданство и това за Ейтан Яхаломи, на 12 години, Ерез Калдерон, на 12 години, и Сара Калдерон, на 16 години. Три други деца са и с американско поданство и това са Тал, на 9 години, Гал, на 11 години, и Адам, на 17 години. И тримата са от едно и също семейство Голдщайн, показва " Дейли бийст ".

Най-малко 9 души от заложниците са навършили 80 години. Петима от тях са на 85 години, измежду които и Яфа Адар. На 23 октомври беше освободена една от възрастните дами - 80-годишната Йохевед Лившиц.

Сред заложниците има минимум 105 мъже и 68 дами. Сред тях има минимум 10 военнослужещи. Сред тях беше и Ноа Марчано, починала, до момента в който беше в плен.

Най-малко 34 фамилии споделят, че повече от един от техните членове са в плен. От едно семейство има даже 9 заложници - Шарон Алони Кунио, на 34 години, Давид Кунио, на 33 години, техните деца Ема и Юли, сестрата на Шарон - Даниел Алони, на 44 години, племенницата на Шарон - Амелия, на 5 годиники, братът на брачна половинка й Ариел Кунио, както и неговата избраница Арбел Яход и брат й Долев Яход. Те бяха взети в плен в един и същи кибуц Нир Оз.

Кибуцът Нир Оз, който има 400 поданици, е с най-вече заложници, взети от " Хамас ". Най-малко 71 души бяха похитени оттова. Заложници бяха взети в минимум 10 кибуца, като вторият най-засегнат в тази тенденция и Беери, с минимум 32 заложници.

Освен от кибуците бойците на " Хамас " взеха заложници и от музикален фестивал, на който е имало над 3000 фенове. Оттам бяха похитени минимум 38 души.

Според формалните данни измежду заложниците има и жители на 26 страни, от които 26 тайландци, 21 аржентинци, 18 германци, 10 американци, 7 французи и 7 руснаци. Много от тях са с двойно поданство.

" Хамас " популяризира две видеа със заложници, първото на 16 октомври с френско-израелската гражданка Мия Шем и второто на 30 октомври с три дами - Даниел Алони, Елена Трупанов и Римон Кирщ.

" Ислямски джихад ", който се бори дружно с " Хамас " против Израел в линията Газа, популяризира видео на 9 ноември с двама заложници Хана Кацир и Яагил Яков.

Към сегашния миг " Хамас " освободи 4 заложници, до момента в който една военнослужеща, взета в плен, беше освободена при интервенция на израелската войска в Газа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР