От 24 януари 2022 година в сградите на Народното събрание

...
От 24 януари 2022 година в сградите на Народното събрание
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Ще влизат със сертификат в НС от 24 януари

От 24 януари 2022 година в постройките на Народното събрание към този момент ще се влиза против зелен документ, PCR тест или антигенен тест.

Против това се оповестиха от партия " Възраждане ", а от " ИТН " се въздържаха при гласуването с претекст, че текстовете не са премислени и могат да бъдат оповестени за противоконституционни.

Вносителят " Продължаваме промяната " поддържа напълно предлагането за да са равни с всички останали хора и да покажат, че към този момент са пристигнали нови времена.

ГЕРБ обаче припомниха, че те са предложили първи зеления документ още в първия ден на 47-ото Народно събрание.

Според Движение за права и свободи това решение ще даде чувството, че депутатите не са специфична прослойка. От " ИТН " са на мнение, че с това решение няма да спрат депутатите, които нямат документ и откажат тест, да влязат на работа.

БСП поддържаха влизането със зелен документ в постройките на Народното събрание. " Демократична България " считат, че депутатите са високорискови поради многото контакти и зеленият документ в постройките на Народно събрание ще разреши да не спрат законодателната си активност.

За проби на входа на Народното събрание депутатите ще си заплащат сами, както и техните сътрудници. За сметка на бюджета на Народното събрание ще бъдат тестванията на сътрудниците на комисии, администрация и представителите на медиите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР