От 24 май до 2 юни в София ще се

...
От 24 май до 2 юни в София ще се
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата от 24 май до 2 юни

От 24 май до 2 юни в София ще се организира Пролетния панаир на книгата.

Ще вземат участие близо 140 издателства и книготърговци, които ще бъдат ситуирани в 66 шатри с обща повърхност от 1500 кв.м.

Тази година най-голямото книжно ревю в страната ще продължи 10 дни, което провокира отрицателни реакции, в посока, че това е прекомерно дълго и уморително.

Пред Радио София Димитър Тонин - издател, преводач и член на УС на Асоциация " Българска книга " изясни, че предлагането за удължение на периода на ревюто е импортирано персонално от него и двама негови сътрудници още през предходната година.

" То е съобразено с това, че 24 май е петък. 1 юни като Ден на детето също се пада в почивен ден. Идеята беше доста елементарна – да обединим и единия, и другия празник, с цел да се получи едно цяло събитие. В празничните дни има най-вече хора и тогава културните събития, които организираме към Панаира, също са най-натоварени ", сподели Димитър Тонин, предава БНР. 

Програмата включва близо 100 литературни събития на разнообразни местоположения на София. Премиери и представяния на книги, срещи и диалози с създатели, преводачи и издатели, както и специфични събития за деца.

" На всяко такова ревю навън, ни е опцията за директния контакт ", посочи Тонин. Той добави, че тази година,oт 27 май до 1 юни, още веднъж ще се организира и обичайния Детски книжовен фестивал.

" Ще има посетители, креативен работилници. Заедно – издатели, редактори и създатели, се надявам да създадат нещо отлично за децата ", посочи Димитър Тонин.

По думите му, разраства се и събитието Алея на книгата, като за първи път неотдавна се е провела и в Ботевград. Подобни събития са провеждани през годините във Варна, Бургас, Банкя и други Българската общественост в Канада също е показала интерес за организирането на сходни събития, сподели Димитър Тонин.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР