От 24 лева на ден държавна помощ ще могат да

...
От 24 лева на ден държавна помощ ще могат да
Коментари Харесай

Властта предвижда нова помощ за бизнеси, спрени от работа заради COVID-19

От 24 лв. дневно държавна помощ ще могат да се възползват компании и обекти, чиято активност е краткотрайно лимитирана със заповед на управляващите. Условието е служащите да са пуснати в неплатен отпуск. Това планува план на държавно разпореждане, който ще бъде обсъждан с работодателите на Националния съвет за поощряване на заетостта, съобщи БНР.

В отчета на обществения министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е към плана на постановлението се показва, че задачата е да се даде поддръжка за опазване на заетостта на работещите в предприятия, които непосредствено са прекратили стопанската активност в следствие от наложени противоепидемични ограничения против разпространяването на Covid-19.

Кои са икономическите действия, които ще могат да се възползват от новата помощ, ще се дефинира със специфична заповед на министър Сачева.

Компенсацията ще се изплаща непосредствено по банковите сметки на работещите в неплатен отпуск за не повече от 60 дни.

В случаите на ненапълно работно време размерът на помощта ще се дефинира съразмерно на уговореното работно време в трудовия контракт.

Сумите за обезщетения са възможни от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, само че не по-рано от 29 октомври и не по-късно от 31 декември 2020 година

Очакванията на държавното управление са с тези обезщетения да се резервира заетостта на 32 500 души. За финансирането на новата помощ ще бъдат заделени 50 милиона лв. от Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР