От 24 февруари, датата, на която започва руската инвазия, се

...
От 24 февруари, датата, на която започва руската инвазия, се
Коментари Харесай

Интерактивна карта показва териториалните битки в Украйна

От 24 февруари, датата, на която стартира съветската инвазия, се виждат областите, следени от съветската войска, подчертани в алено, съобщи RaiNews.

Нападението се движи в три направления - от север в посока към столицата Киев, от юг, разширявайки се от Крим както към Одеса, по този начин и на изток, с цел да се сътвори кулоар към Мариупол, който по-късно да свърже района с Донбас.

В края на март съветската войска се изтегля от региона към столицата, показвайки ни ужасите, осъществени в Буча и други територии по време на окупацията. През първите 10 дни на април северната част още веднъж е под контрола на Киев - както столицата, по този начин и района към Суми.

След това последваха месеци на интензивни боеве, съсредоточени в Харковска и Херсонска област, както и в Донбас, само че със забележителен застой във връзка с окупацията на териториите.

Във вторник, 6 септември, спорът претърпя поврат с доста бързото нахлуване на украинската контраатака, при която бяха отвоювани огромен брой територии, където в този момент се веят синьо-жълти флагове.

Разработката е направена отВашингтонския институт за военни проучвания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР