От 24 до 30 януари 2022 година учениците в Ямбол

...
От 24 до 30 януари 2022 година учениците в Ямбол
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12-ти клас в Ямбол другата седмица минават онлайн

От 24 до 30 януари 2022 година учениците в Ямбол и в Стралджа от 5 до 12 клас минават онлайн. Това е едно от решенията, взети по време на днешното съвещание на Областния медицински съвет.

Спортни извънкласни действия и мероприятия при децата в региона няма да се организират от 24 януари до 6 февруари, като се изключи заниманията на картотекирани състезатели .
 Учениците в София и в Бургас минават онлайн от 24 януари
Учениците в София и в Бургас минават онлайн от 24 януари

Процентът карантинирани възпитаници в двата града бил по-висок от междинния за страната

Спира се провеждането на всички всеобщи мероприятия - музикални и други фестивали , събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент, включително и идните Международен маскараден фестивал " Кукерландия " и Националния кукерски празник " Кукериада - Тунджа, долината на кукерите ". Планираната от Община Ямбол Фотоизложбата-конкурс " Кукерландия " ще се организира навън.

От 24 януари до 6 февруари се прекратява активността на пенсионерските клубове и дневните центрове за възрастни в региона за консуматори без документи /за преболедуване, имунизиране, проучване, съществуване на антитела /.

Отговорниците на посочените обекти би трябвало да основат организация за инспекция на документите на влизащите.
 Затягат Коронавирус ограниченията в София
Затягат Коронавирус ограниченията в София

Градът към този момент е в стадий 3

Мерките плануват засилен надзор в питателните магазини, детските градини, градския превоз и заведенията на територията на област Ямбол , който ще бъде реализиран от виновните институции от 24 януари до 6 февруари. В този период нощните заведения на територията на Ямболска област преустановяват активността си от 23:00 часа до 8:00 часа.

На съвещанието бе упоменато, че заболеваемостта от ковид в района се е повишила три пъти от началото на годината. От седмица Ямболска област се намира в тъмночервената зона.

Мерките бяха препоръчани от доктор Радостина Калчева, шеф на Регионална здравна ревизия - Ямбол. Според регистрираната 14-дневна заболяемост на 734,85 на 100 000 население за интервала от 8 януари до 21 януари 2022 година, възходящата заболеваемост и регистрираните отрицателни трендове във връзка с разпространяването на COVID-19 в региона.

По думите на заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов спортът, даже да е самостоятелен - упражняват доста деца . Ще бъде доста мъчно затварянето на спортисти . " Знаете, че имаме няколко национални състезатели, които са в олимпийски цикъл. Това затваряне ще окаже голямо въздействие върху тяхната подготовка. Хората, които се занимават професионално със спорт, би трябвало да продължат да се занимават. Две седмици са доста време. Да, могат да упражняват навън, само че това ще им наруши подготовката ", изясни Енчо Керязов.

Предложенията на Керязов за провеждането на изложбата от програмата на " Кукерландия " и продължаването на регулярния подготвителен развой на професионалните спортисти и клубове без ограничавания бяха признати от Областния медицински съвет.

Мерките са съгласувани с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и влизат в действие от 24 януари, понеделник, със заповед на доктор Радостина Калчева, шеф на Регионална здравна ревизия - Ямбол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР