От 24 до 29 март президентът на Науру Ранибок Адеан

...
От 24 до 29 март президентът на Науру Ранибок Адеан
Коментари Харесай

Президентът на Науру подписа споразумение за присъединяване към „Един пояс, един път“

От 24 до 29 март президентът на Науру Ранибок Адеан направи публично посещаване в Китай. Това е първата публична аудиенция на президента на островната страна от възобновяване на дипломатическите връзки сред Китай и Науру през януари тази година.

В диалога си с президента Адеан китайският ръководител Си Дзинпин уточни, че няма значение по кое време едно другарство стартира, а по какъв начин то се развива в бъдещето. „ В интернационалното съдействие няма разлика сред огромни и дребни страни, значими са искреността и резултатите “, прибавя още китайският водач.

Ранибок Адеан на собствен ред съобщи, че Науру отдава огромна значимост на китайския принцип за тъждество сред огромни и дребни страни. Той добави, че решението за възобновяване на дипломатическите връзки ще „ стои от вярната страна на историята и е значим крайъгълен камък за бъдещото развиване на интернационалното партньорство сред двете страни “.



По време на визитата президентът Адеан също по този начин подписа документ за присъединението на Науру като страна участник в построяването на самодейността „ Един пояс, веднъж “. Това ще разшири практическото съдействие в търговията и вложенията, построяването на инфраструктура, селското стопанство и рибарството, научното развиване на минералите, опазването на околната среда и други области. Освен това самодейността ще поддържа самостоятелното и стабилно развиване на страната и ще даде нов подтик за развиване на двустранните връзки сред Китай и Науру. Анализаторите показват, че взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж " е подобрило икономическото равнище и благосъстоянието на хората в доста страни от Тихоокеанския район.

Посещението на президента Ранибок Адеан в Китай ще насърчи мира и развиването на страните в района на Тихия океан, ще насърчи съдействието Юг-Юг и ще отбрани и разшири правата и ползите на разрастващите се страни като цяло.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8292Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед539084Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед170525Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед32520Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24791Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед539084Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед170525Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166751Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134910Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130436Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов6924Напрежението сред НАТО и Русия пораства
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР