От 23 януари - понеделник, бургаските майки ще могат да

...
От 23 януари - понеделник, бургаските майки ще могат да
Коментари Харесай

Бургаските майки ще купуват храна от Детската кухня и онлайн

От 23 януари - понеделник, бургаските майки ще могат да купуват ваучери за храна от общинската Детска млечна кухня онлайн, оповестиха от Общината.

Новата електронна услуга - към този момент е изцяло подготвена и при започване на идната седмица в 10:00 часа ще бъде в деен режим на работа.

Ваучери ще се декларират и закупуват всяка седмица в дните от понеделник до четвъртък за последваща седмица. До момента 700 са родителите , които са получили своите регистрационни талони и ще могат от 23 до 26 януарида закупят с тях купони през електронната платформа:.io или от страницата на Община Бургас на: https://www.burgas.bg/bg/detska-kuhnya за идната седмица 30 януари - 3 февруари.

Пак от 23 януари, системата ще е отворена и за вписване на нови клиенти - родители, които занапред ще употребяват услугите на Детска млечна кухня, и след показване на нужните документи за записване админите на е-услугата ще задействат профилите им. Целта е до края на февруари целият развой с издаване на хартиени купони да бъде сменен с електронни ваучери.

Услугата „ Виртуална кухня “ е ориентирана към родители с деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, които желаят да употребяват или към този момент са консуматори на Детска млечна кухня. Уеб приложението за електронна продажба на купони за детска храна ще разреши елементарно, бързо и в комфортно за родителите време и място да заявят и употребяват услугите, непосредствено от своя смарт телефон или компютър.

Чрез нея те ще получават информации по декларираните и закупени ваучери и ще имат опция да проследят заплащанията си и изразходването на закупените ваучери. Новата електронна услуга ще предложи на родителите опция, с изключение на за пазаруване на ваучери за храна по електронен път или на касите на „ Изипей “ - EasyPay, само че и да имат достъп до потребна информация, обвързвана с работата на детската кухня и изхранването на децата.

Всеки родител ще може да се запознае още с питателните стойности, алергените и менюто за всяка възраст на детето. През последните години Детска кухня уголемява от ден на ден своята услуга, като сега общият брой на раздавателните пунктове на територията на общината е 29, а родителите, които употребяват услугите й са над 1400 и не престават да се усилват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР