От 23 септември започва Европейската седмица на спорта. Всички хора

...
От 23 септември започва Европейската седмица на спорта. Всички хора
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Европейската седмица на спорта?

От 23 септември стартира Европейската седмица на спорта. Всички хора от всички възрасти ще имат опция да се насладят на спорта. Събитието се организира за пета поредна година.

Според заместник-министърът на спорта Стоян Андонов хората стават по-активни и схващат значимостта от дейния метод на живот. Целта на събитието, което следва идната седмица е от ден на ден хора от разнообразни възрасти да могат да се допрян, да видят и да изберат своя спорт. Всеизвество е, че редица болести се лекуват с физическа интензивност като алцхаймер, да вземем за пример.

Официалното разкриване на Европейската седмица на спорта ще бъде в понеделник, на 23 септември от 12 часа в сцена " Армеец ". Ще бъдат показани над 50 типове спорт, измежду които и приспособени спортове за хора със специфични потребности. Ще има доста демонстрации, на които всеки ще може да опита другите спортове и да се опита да откри своя спорт.

Световният вицешампион по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев е един от пасланниците на тазгодишното издание на Европейската седмица на спорта. Според него ползата към самодейността е доста огромен. През последните години са се усили както броят на участниците, по този начин и броят на събитията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР