От 23 ноември Испания ще изисква отрицателни PCR тестове за

...
От 23 ноември Испания ще изисква отрицателни PCR тестове за
Коментари Харесай

Испания ще изисква отрицателен PCR тест за всички пристигащи от рискови страни |

От 23 ноември Испания ще изисква негативни PCR проби за пасажери, идващи от рискови страни. Те би трябвало да бъдат направени най-вече 72 часа преди пътуването, а документът да бъде преведен на британски или испански език. Това условие за искащите да влязат на испанска територия, ще бъде включено към към този момент съществуващите - QR код, премерване на температурата и образен надзор, оповестява БНР.

PCR пробата ще се изисква освен на летищата, а и на пристанищата и сухопътните граници, разгласи министърът на опазването на здравето Салвадор Ила. Той би трябвало да бъде изработен в акредитирана лаборатория, а в случай че не е пасажерът може да бъде осъден. Съществува и вид да се подложи на тест за антиген на летището, само че в случай че е позитивен, няма да има право да влезе в страната.

Според испанските управляващи за рискови страни се смятат тези, които в Европа надвишават праговете, открити от страните членки на Европейския съюз преди месец, а точно повече от 150 случая на 100 000 поданици и степен на категоричност над 4% .

Всяка седмица Европейският център за профилактика и надзор на болесттите разгласява карта на която разделя европейските страни на три цвята: зелен, оранжев и червен, според от това дали тези прагове са надвишени. Както изясни Ила, PCR пробата ще бъде нужен за пасажери от страни в алено. В последната оповестена карта всички страни в Европа са в алено като се изключи Норвегия и Финландия и някои гръцки райони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР