От 23 май, понеделник, късната емисия на bTV Новините ще

...
От 23 май, понеделник, късната емисия на bTV Новините ще
Коментари Харесай

Късната емисия на bTV Новините ще бъде от 22 часа през лятото


От 23 май, понеделник, късната емисия на bTV Новините ще се излъчва от 22 часа от понеделник до петък през летния сезон. С смяната bTV слага още по-силен акцент върху новинарското наличие, на фона на динамичните политически, стопански и обществени събития в страната. Нюзрумът с най-високо доверие у нас съгласно редица изследвания продължава да слага на фокус цялостната и справедлива картина за процесите, които дефинират посоката и качеството на живота на хората и оказват съществено влияние върху бъдещето на страната ни.

Изместването на късната емисия на bTV Новините в по-ранен час през летния сезон, когато телевизия обичайно гледат повече хора, е разумна стъпка в реализиране на задачата ни да бъдем по-близо до феновете. През последните месеци новинарското наличие закупи още по-голяма значимост за българите в подтекста на настоящите събития и процеси в страната и чужбина “, сподели Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

Водещи на късната емисия са Мария Ванкова и Полина Гергушева. През 2021 година Мария стартира да води bTV новините от 23ч., а от януари 2022 година тя редува вечерните ефири с Полина.

Мария Ванкова е част от редакцията на bTV Новините от 2008 година, когато се причислява като стажант и в следствие справедливо минава през другите стъпала в специалността. За своята работа тя получава редица самопризнания, измежду които Наградата на Българска стопанска камара за интензивно отразяване на социално-икономическата проблематика, годишната премия на Българския фармацевтичен съюз, притежател е на премията на КНСБ за деен обществен кореспондент, на наградата „ Спасител на детството “ от Националната асоциация за приемна грижа. През 2018 година Мария Ванкова заслужи оценката „ Репортер на годината “ на bTV Новините, а същата година беше отличена и от Съюза на юристите в България. Тя получи и влиятелната премия на Фонд „ Валя Крушкина – публицистика за хората “ и наградата " Даниела Сеизова - В името на живота " в категория „ Телевизия “.



Полина Гергушева се причислява към редакцията на bTV Новините през 2014 година като кореспондент. По-късно става непрекъсната част и от екипа на „ Тази събота и неделя “, където се потвърждава като публицист на обществена и начин на живот тема с любопитните си материали за изкуство, пътувания и начин на живот. През 2019 година заменя директните включвания и репортажи с предизвикването на телевизионното студио като водеща на COOLt, където остава до раждането на първородния си наследник.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР