От 23 март насам гръцката полиция е издала актове за

...
От 23 март насам гръцката полиция е издала актове за
Коментари Харесай

Санкции за близо 5 млн. евро наложени в Гърция до момента за нарушаване на ограничителните мерки

От 23 март насам гръцката полиция е издала актове за санкции на жители, нарушаващи въведените ограничаващи ограничения за общо съвсем 5 млн. евро. Това оповестява през днешния ден в. " Етнос ", базирайки се на данни на гръцката полиция, предава ТАСС. 
От 23 март, когато влезе в действие възбраната за напразно излизане от вкъщи и придвижване с коли без наложителни мотиви досега са открити близо 32 хиляди нарушавания в страната. Глобата за сходни нарушавания е 150 евро.
В последните дни жителите все по-често престъпват наложените ограничения поради стоплянето на времето и слънчевите дни. Така единствено през вчерашния ден полицията е наложила 2451 санкции за неоправдани пътувания из страната, спрямо 2286 в четвъртък и 2104 в сряда.

В Гърция е в действие и възбрана за работа на универсални магазини, кафенета, заведения за хранене, питейни заведения, фризьорски салони и други сходни обекти. Мярката беше въведена още на 12 март и от този момент досега са открити  394 нарушавания, като са задържани 378 души. Тук наказванията са по-сурови - санкции до 5 хиляди евро и затвор до две години. Санкции от 5 хиляди евро се издават и за тези, които нарушават разпоредбите на наложителната 14-дневна карантина след завръщането си от чужбина. Всички събрани досега суми от санкции отивут в системата на опазването на здравето за финансиране на битката с ковид в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР