От 23 до 27 януари, включително, сдруженията на собствениците могат

...
От 23 до 27 януари, включително, сдруженията на собствениците могат
Коментари Харесай

Започва приемът на заявления за общинската помощ при санирането

От 23 до 27 януари, в това число, сдруженията на притежателите могат да подават заявки за разпределяне на финансова помощ от Община Сливен за енергийното проучване на жилищните здания. Документите ще се одобряват на оповестените дати, от 8 до 16,30 часа, в Центъра за административно обслужване в постройката на администрацията /откъм фонтаните/. Право за присъединяване имат сдруженията, които ще аплайват по Националната стратегия за енергийна успеваемост.

Предложението на кмета Стефан Радев за финансовата поддръжка бе утвърдено от общинския съвет още през ноември м.г. На 17 януари обаче съветниците заседаваха изключително, и одобриха промени във към този момент взетото решение. „ Всъщност, в края на годината излезе крайният вид на Националната стратегия за енергийна успеваемост, който беше доста друг от по-рано оповестения за публично разискване. На процедура, утвърденото през вчерашния ден решение на общинския съвет бе прецизирано и е в сходство с новата стратегия “, уточни кметът.

Финансовата поддръжка от Общината ще е в размер на 50% от цената на енергийното проучване, което ще бъде осъществено от наетите от сдруженията фирми-изпълнители. Общият размер на плануваните от локалния бюджет средства е 300000 лв.. Заявления ще се подават единствено на хартия в Центъра за административно обслужване. Те ще бъдат обсъждани по поредността на входирането им в администрацията, на правилото за правото на първия. За да се съблюдава поредността, няма да се позволява кандидатстване по електронен път. Заявленията ще бъдат обсъждани от комисия, чиито съвещания ще са обществени.

„ От противоположната връзка, която получаваме от сдруженията, чакаме засилен интерес във времето на оповестения период. Много от тях към този момент разполагат с нужната документи, според оповестените от Общината условия при кандидатстването “, означи Стефан Радев.

Кампанията на Община Сливен бе първата по рода си в страната. Целта бе жителите да бъдат поощрени и улеснени при кандидатстването пред Националната стратегия за енергийна успеваемост, с цел да има повече санирани жилищни здания в Сливен.

Създадена е транспарантна и правилна организация за вписване на постъпилите заявки за общинската помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР