От 23 април до 14 май всички граждани, които в

...
От 23 април до 14 май всички граждани, които в
Коментари Харесай

Една партия се е регистрирала в ЦИК за изборите засега

От 23 април до 14 май всички жители, които в изборния ден ще бъдат отвън страната, ще могат да подадат заявки през интернет-страницата на Централната изборна комисия, с цел да бъдат включени в изборните описи, оповестиха от ЦИК.

От през вчерашния ден започнаха регистрациите на партии и обединения. Днес към този момент една партия е подала документи за присъединяване - „ Българско национално обединяване “.

От 9 април, когато бяха издадени указите за насрочване на тези избори, ЦИК е приела повече от 25 решения, които уреждат организацията на изборите и те са оповестени на уеб страницата ѝ.

" Вчера Централната изборна комисия е провела първа среща с Министерския съвет по въпроси, свързани с организацията на изборите ", съобщи ръководителят ѝКамелия Нейкова.

" В изборите имат право да гласоподават българските жители, които към изборния ден са навършили 18 години, не изтърпяват наказване „ отнемане от независимост “, не са сложени под забраняване и за изборите за членове на Екологичен потенциал дават отговор на условието за уседналост, което значи три месеца преди изборния ден да имат регистриран непрекъснат или сегашен адрес в България или друга страна членка на Европейски Съюз ", заяви Росица Матева, заместник-председател и представител на ЦИК.

По думите ѝбългарските жители ще могат да гласоподават и в двата типа избори в страната, както и във всички страни членки на Европейски Съюз и в секциите, които са разкрити в страни отвън Европейски Съюз, в дипломатическите и консулски представителства.

Росица Матева сподели още, че следва ЦИК да дефинира местата, в които ще има изборни секции. Тя добави, че ще бъдат назначени 31 РИК и за двата типа избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР