От 22 юни до 24 септември традициите и изкуството оживяха

...
От 22 юни до 24 септември традициите и изкуството оживяха
Коментари Харесай

Запомнящо се и с препълнен площад приключи програмата на община Банско Културни вечери традиции и изкуство


От 22 юни до 24 септември традициите и изкуството оживяха пред жителите и гостите на Банско посредством богатата и разнообразна стратегия на „ Културни вечери: Традиции и изкуство “. Хиляди хора имаха опцията да следят и да се допрян до 26 разнообразни демонстрации. Научиха се на предене, пресукване, дърворезба, грънчарство, статуя на разположение, плетене на шушони, плетене на кука игла, направа на сувенири от тъкани, проява на българска бродерия, тъкането на разбой.
Над 14 изложения на тематика живопис, цифрова графика, художествена обработка на дърво и дървопластика, рисувано стъкло, икони, енергийни картини, ковано желязо и други, а фоайето на Туристическия информативен център се бе трансформирало в една дребна галактика от разнородни локални и непознати създатели, художници и създатели.
Над 10 фолклорни групи и сформира от обитаемоте места на територията на община Банско съпроводиха съботните демонстрации, които в същото време демонстрираха локалното музикално благосъстояние, изразено с достоверни принадлежности и обичайни бански песни, и културното завещание, изразено в достоверни носии от района.
Десетото юбилейно издание на Културни вечери „ Традиции и изкуство ” е един неповторим план на община Банско, който разнообразява престоя на туристите, запознавайки ги със съхранените локални обичаи, традиции и фолклор.
Последната галерия от календара на " Културни вечери обичаи и изкуство " е на 24 септември, тя се назовава „ Дух и материя “ – акварел и икони от Русана Голева и Димитър Добревски.
Заповядайте!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР