От 22 юли до 20 август, със заповед на директора

...
От 22 юли до 20 август, със заповед на директора
Коментари Харесай

Въвеждат COVID мерки в Хасковско до 20 август

От 22 юли до 20 август, със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Хасково, е наложително носенето на защитни маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги, както и в публичния превоз, оповестиха от здравната ревизия в града.

Препоръчително е всички лица, които не са от едно семейство, да съблюдават физическа отдалеченост от 1,5 метра, когато се намират на открити публични места със скупчване на хора.

От РЗИ показват, че всички работодатели и органи по назначение е належащо да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните помещения- постоянно проветряване и стерилизация на работните пространства и недопускане до работните пространства на лица с прояви на остри респираторни болести.

По преценка може да бъде основана опция за работа в отдалечена форма (надомна работа/работа от разстояние) или да се откри работно време с променливи граници или работа на смени, за  ограничаване на  контакти на работните места.

Здравните управляващи допълват, че е належащо да се ускори утринният филтър в детските заведения, както и да не се  допускат деца с клинични признаци за COVID-19 или други заразни болести. Ежедневен надзор е нужен и в профилираните институции за даване на обществени услуги.

Диагностицираните случаи с коронавирусна зараза в област Хасково от началото на пандемията досега са 28777. Починали са 1741 души. През последните седем дни 335 са новите случаи на болни от COVID-19.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР