От 22 юли до 20 август фермерите могат да кандидатстват

...
От 22 юли до 20 август фермерите могат да кандидатстват
Коментари Харесай

Отпускат 20 млн. евро за хуманно отношение към животните

От 22 юли до 20 август фермерите могат да аплайват за подкрепяне по размер 14 „ Хуманно отношение към животните " от ПРСР 2014-2020 година Документи ще се одобряват персонално или посредством упълномощено лице в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие " съгласно местонахождението на животновъдния обект. Бюджетът по мярката е 20 млн. евро. Помощта е ориентирана към животновъдни ферми, в които се отглеждат преживни животни, в това число говеда, биволи, овце и кози. Очаква се финансовата поддръжка да обезпечи по-добър здравен статус на животните и да усъвършенства хигиената при тяхното развъждане.

От фонда припомнят на стопаните, че преди да подадат заявление за присъединяване по мярката „ Хуманно отношение към животните ", е належащо да актуализират данните за отглежданите от тях животни в Системата за идентификация и регистрация на животните на Българската организация по сигурност на храните. Актуализацията включва мястото на развъждане на животните и потенциала на обекта. За дребните преживни животни се изисква категорично да е посочено и тяхното предопределение.

В рамките на оповестения банкет земеделските стопани, които през 2017 година са поели доброволни петгодишни задължения, могат да усилват броя на животните, утвърдени за подкрепяне с първото заявление, както и да декларират нова активност, без да поемат нов ангажимент. Фермерите, които аплайват за пръв път по мярката, не поемат дълголетен ангажимент.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР