От 22 септември Кипър започва да прави бързи тестове за

...
От 22 септември Кипър започва да прави бързи тестове за
Коментари Харесай

Държава ще тества доброволно деца за коронавирус

От 22 септември Кипър стартира да прави бързи проби за ковид на деца в началните учебни заведения. На учениците от 12 до 17 години се дават два спомагателни свободни от занятия дни с извинени отсъствия, през които да се имунизират, реши държавното управление. Мобилни звена за безвъзмездни бързи проби стартират да работят за първи път и в началните учебни заведения в Кипър от през днешния ден. Изследването за ковид на най-малките възпитаници е непринудено и ще се прави единствено при документално единодушие от родителите.

Децата до 12-годишна възраст не могат да бъдат имунизирани сега, по тази причина обгръщането им с постоянни седмични проби е значимо, с цел да се предотврати разпространяването на вируса в учебната, а и в фамилната среда, обясниха от здравното министерство. Според него задачата е да се подсигурява оптимално, че учебните заведения на всички равнища ще работят в условия на сигурност и отбрана от Ковид-19 с физическо наличие на учениците.

За да насърчи имунизацията измежду младежите като част от основаването на безвредни условия в учебно заведение, държавното управление реши да им даде бонус. Тийнейджърите от 12 до 17 години ще употребяват в допълнение два свободни от занятия дни с извинени отсъствия, в случай че през тях отидат да се имунизират с първата и втората доза.

Всички настоящи ограничаващи ограничения против ковид в Кипър бяха удължени до 8 октомври, одобри още държавното управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР