От 22 до 25 август в черноморския ни курорт Кранево

...
От 22 до 25 август в черноморския ни курорт Кранево
Коментари Харесай

Варненски двойки триумфираха на пясъка в Кранево

От 22 до 25 август в черноморския ни курорт Кранево се организира 12-ят интернационален шампионат по плажен волейбол, проведен годишно от волейболен клуб "Софийски университет " с ръководител Петър Колев и със съдействието на Департамента по спорт към СУ "Св. Климент Охридски ".

Турнирът се утвърди през годините като най-голямото събитие в България на терена на плажния волейбол с награден фонд от 3000 лева Тази година присъединяване в него взеха 32 мъжки и 14 женски двойки, като сили премериха състезатели от разнообразни градове в България – Варна, София, Русе, Кърджали, Бяла и представители на Ливан, Дубай, Русия и Турция.

Най-високото място на почетната стълбица при дамите зае варненската двойка Стефани Кьосева и Екатерина Александрова, победила в оспорван край над друга двойка от Варна - Ева Петрова и Десислава Тодева. На трето място се класираха близначките Вили и Рая Ценови от София. Титлата при мъжете бе извоювана от националния играч на България Николай Колев и колегата му Георги Ботев, а второто място заеха техните съграждани Калоян Канев и Милен Стоянов. На трето място се класираха миналогодишните първенци от Бяла Лъчезар Стоименов и Димитър Василев, които в оспорван мач надвиха над двойката от Кърджали Николай Колев и Стефан Иванов. Призовете за най-хубави състезатели в шампионата сграбчиха варненците Екатерина Александрова и Георги Ботев.

В мъжкия шампионат се включиха три тима от ВК „ Софийски университет “ - Цветомир Николаев/Денислав Бърдаров, Тони Павлов/Даниел Михайлов и Преслав Колев/Николай Димитров. Водещата мъжка двойка на тима, воден от Деси Величкова – Колев/Димитров записа ужасно класиране и се подреди измежду най-хубавите 8 отбора в шампионата, откакто отпадна на 1/4 край с трагична загуба с 1-2 гейма от бъдещите вицешампиони Милен Стоянов и Калоян Канев.

Победителите получиха разпределения награден фонд, както и артикули на спонсора „ AboPharma “, връчени от комерсиалния шеф на компанията Гаврил Гавраилов. В награждаването се включи и ръководителят на комисията по плажен волейбол Милко Багдасаров, който беше посетител на шампионата. Награди още връчиха и Десислава Величкова - старши треньор и Петър Колев - създател и ръководител на ВК „ Софийски университет “.

Турнирът се реализира с финансовата поддръжка на генералния спонсор "АBoPharma ", вода за състезателите осихуриха "Пирин спрингс ", а хазаин на събитието беше хотелски комплекс "Аквалайф " в Кранево, които сътвориха чудесни условия за осъществяване на събитието. Предметните награди за спечелилите в детско-юношеския шампионат бяха обезпечени от веригата спортни магазини SLS.

Успоредно с шампионата за мъже и дами, волейболен клуб "Софийски университет " организира и шампионат за подрастващи - младежи и девойки до 18 години. Турнирът за бъдещите звезди на плажния волейбол у нас беше сбъднат по план, финансиран от Столична община. При девойките превъзходството на варненската школа беше видна, като техни представители заеха първите две призови места. Шампионки станаха Десислава Тодева и София Гаврилова, на второ място се класираха Кристина Колева и Рени Георгиева, а бронзовите медали отидоха при девойките от Русе Патрисия Петрова и Михаела Иванова след трагична травма във втория гейм на състезателката на варненския ВК Перун Мелис Ангелова.

При младежите златото завоюваха представителите на волейболен клуб "Софийски университет " Мартин Йотов и Андрей Николов, на второ място останаха младежите от Добруджа Живодар Иванов и Никола Алексиев, а с бронзови медали се окичиха състезателите на Левски Антоан Цанов и Венислав Антов. Призовете за най-хубав играч в детско-юношеския шампионат заслужиха Десислава Тодева и Мартин Йотов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР