От 21 януари се обявява грипна епидемия на територията на

...
От 21 януари се обявява грипна епидемия на територията на
Коментари Харесай

Обявяват грипна епидемия в Дупница и Сапарева баня

От 21 януари се афишира грипна зараза на територията на общините Дупница и Сапарева баня. Това заяви доктор Илияна Кръстева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните болести” към Регионална здравна ревизия – Кюстендил. Към момента са регистрирани епидемиологични стойности единствено за тези две общини в района, заради което от на следващия ден се афишира грипна зараза за тях.

За миналата седмица заболяемостта от грип и остри респираторни болести в Дупница е 242 на 10 000 души. За Сапарева баня регистрираните стойности са 263 на 10 000 души. Разпоредено е неотложно осъществяване на всички профилактични и противоепидемични ограничения в Оперативния проект за контрол и надзор на грипа и острите респираторни болести. Преустановят се консултациите на бременни дами и на кърмачета, профилактични прегледи и имунизации, планови интервенции в лечебните заведения, свижданията в лечебните заведения, осведоми "Фокус ".

Кога идва пикът на грипа?

Дадено е предложение до Регионално ръководство на образованието – Кюстендил да бъдат прекъснати краткотрайно всички образователни занятия в учебните заведения, настоящи на територията на двете общини.

Грипна почивка в Хисаря от утре
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР