От 21 март на територията на София се въвеждат допълнителни

...
От 21 март на територията на София се въвеждат допълнителни
Коментари Харесай

Спират градския транспорт до Витоша, затварят парк "Врана"

От 21 март на територията на София се вкарват спомагателни ограничавания, които целят да лимитират разпространяването на болестта с ковид.

Преустановяват се визитите в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки. Градският превоз до естествен парк „ Витоша “ краткотрайно се стопира, а парк „ Врана “ се затваря.

Местната власт настоятелно моли хората над 60 години да пазарят хранителни артикули и медикаменти до 10:30 часа. Те са най-уязвимата група на болестта и рекомендацията към тях е да излизат от домовете си единствено при нужда.
Вече са в действие новите ограничения у нас поради ковид Забраняват се визитите на паркове, лимитират се пътуванията сред градовете
За всички самотно живеещи заболели хора е обезпечена доставка на артикули от първа нужда и медикаменти до дома им.

Разкрита е дарителска сметка на Столична община заради огромния интерес от компании и жители да дарят средства за справяне с ковид.

" Всички средства, които получим, ще използваме да осигурим дейностите по доставяне с храна и медикаменти на самотно живеещи заболели възрастни хора и други обществени действия, както и за активността на лекарите, медицинските сестри, санитари и личен състав на общински лечебни заведения, които ще се грижат за инфектирани с COVID-19 ", твърдят от Столична община.

От през днешния ден всички жители, които желаят да бъдат доброволци и да подкрепят дейностите за преодоляване на разпространяването на вируса, могат да се записват на телефона на контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те би трябвало да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за специалността им и в коя сфера могат да бъдат потребни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 127 0 3 1 Света 276714 1157 11421 91952 Заразени* Нови Починали България 127 0 3 Света 276714 1157 11421
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР