От 21 февруари децата в Пловдивска област се връщат в

...
От 21 февруари децата в Пловдивска област се връщат в
Коментари Харесай

Разхлабват мерките в Пловдив, децата се връщат в училище в понеделник

От 21 февруари децата в Пловдивска област се връщат в учебно заведение. Остава условието за  учениците да бъдат тествани веднъж седмично,  в взаимозависимост от заболеваемостта по общини и съгласно Националния проект за справяне с пандемията. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30707
Също в понеделник, на 21 февруари, лечебните заведения възвръщат плановия си банкет и планови интервенции. Това стана допустимо откакто заболеваемостта в в региона спадна и към този момент се ползват ограниченията за стадий 2. 

Решението беше оповестено след съвещание на Областния действен щаб в Пловдив.

Нощните заведения ще отворят още на 18 февруари, отпада и ограничаването за работа до 22 часа. Заведенията обаче ще работят при условието за посещаване до 50% и зелен документ.

Достъпът на деца в МОЛ-овете с компаньон остава наложителен. Остава и възбраната за осъществяване на занимания по ползи, като се изключи заниманията в границите на целодневната организация, които се организират без разбъркване на възпитаници от разнообразни паралелки. 

Поради отпаднала нужда, част от детските Covid кревати се трансформират като лечебни за възрастни. Към днешна дата заетостта на лечебните кревати е   68 %, а под 52% е броят на заетите интензивни.

Областният шеф Йордан Иванов позволи опцията за отпадане и на последните ограничавания още идната седмица, само че при изискване, че наклонността се задържи в посока на по-малко заболели, съобщи БНР.

Директорът на РЗИ доктор Сийка Димчева изрази терзание от ниското равнище на имунизация в региона и предизвести, че наклонността маже да се обърне, в случай че не се съблюдава непрекъснатото условие за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30707  Броят на новите случаи на COVID-19 в Косово през последните дни се усилва Броят на новите случаи на COVID-19 в Косово през последните дни се усилва  Около 300 хиляди неимунизирани жители в Гърция подлежат на глоба от 100 евро Около 300 хиляди неимунизирани жители в Гърция подлежат на глоба от 100 евро  BioNTech ще създава иРНК ваксини в Африка BioNTech ще създава иРНК ваксини в Африка
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР