От 21 до 25 август децата свободно ще влизат в

...
От 21 до 25 август децата свободно ще влизат в
Коментари Харесай

Деца стават общински съветници

От 21 до 25 август децата свободно ще влизат в общината на Виена и ще поемат ръководството на града в границите на ваканционната стратегия „ Хайде в кметството! “

През тази седмица на малчуганите са поверени въпроси като сметоизвозване, защита, пощи, банково дело. В свободното от градоустройстване време те ще се забавляват в къта за игри, в градината, където ще учат разпоредбите за придвижване по пътищата, в ателието за изобразяване, на картинг пистата. Предоставена им е библиотеката – за тези, които избират да почетат, вместо да се вършат на общински съветници. 


„ Работното време “ на детската община е от понеделник до петък от 10 до 17 ч. Входът е свободен. Право на присъединяване имат всички искащи, на възраст от 6 до 13 години. Детският град е табу за съпътстващите възрастни. За тях има обособени чакални в двора на кметството.
Всички поданици на детския град получават паспорт и лична валута в службата за регистрация, след което могат да стартират да си търсят работа. Дали като публицисти, боклукчии или защита – децата се грижат за всичко. От извоюваните детски пари се заплащат налози, по-късно те могат да бъдат импортирани в банката или да се харчат за атракции и в магазина на детския град. 
Който желае, може да си купи имот и да си построи къща. Тези, които желаят да се пробват като кореспонденти – ще пишат публикации за детския вестник. А в общинската телевизия младите редактори и оператори ще снимат свои лични телевизионни репортажи. 
Всеки ден в детския град се организират общински избори. Който се кандидатира и завоюва, на идващия ден е кмет или общински консултант, взе участие в приемането на закони и в определянето на налозите. Политиците ще имат срещи с децата в кметството. Общинските съветници на Виена и представителите на регионите ще обсъдят с подрастващото потомство проблемите на градското ръководство. Кметът Михаел Лудвиг ще даде брифинг на деца-журналисти на 23 август.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР