От 2021 година, в рамките на два поредни месеца, родителите

...
От 2021 година, в рамките на два поредни месеца, родителите
Коментари Харесай

Пилотна услуга: Общински училищен автобус в две училища в София

От 2021 година, в границите на два следващи месеца, родителите на деца от 1-ви до 4-ти клас в 18 СУ „ Уилям Гладстон ” и 32 СУ „ Свети Климент Охридски ” ще могат да се възползват от нова пилотна услуга –.
Това оповестиха от Столична община, като прибавят, че рейсовете ще действат като част от мрежата на градския превоз.
 Въпреки пандемията: Пазарът на парцели в София остава релативно постоянен Въпреки пандемията: Пазарът на парцели в София остава релативно постоянен
Пандемията понижи имотните покупко-продажби с съвсем 8%, сочат данни на Агенцията по вписванията за първите 9 месеца на годината, предава Монитор....
Тестовите рейсове ще обслужват две от най-големите учебни заведения в централната част на града, където всекидневно се следи скупчване на коли. Така ще бъде понижен трафикът в региона на двете учебни заведения, като се лимитират късите пътувания с кола, които родителите подхващат всяка заран, с цел да оставят децата си.
От „ Московска ” 33 са уверени, че това ще докара и до понижаване на тапите, които се получават в периметъра на учебните заведения, а и като цяло в центъра на града.
Предложението за пилотни учебни рейсове е създадено от план “Зелена София ”. Екипът се концентрира върху разбор на трафика към 9-те централни столични учебни заведения. На базата на адресите на децата от 1-ви до 4-ти клас и взаимно с ирландската компания Good Travel Software (GTS) “Зелена София ” създават 9 маршрута, като всеки от тях обслужва 2 учебни заведения. За тестовия интервал бяха определени финално 2 от тях.
Проектираните направления са прецизирани и се осъществят от екипа на зам.-кмета Кристиан Кръстев и „ Столичен автотранспорт ”, взаимно с Център за градска подвижност, и имат закрепено трасе, което употребява спирки на градския превоз.
 Доставят апарати за общинските лечебни заведения и обществени домове в София Доставят апарати за общинските лечебни заведения и обществени домове в София
Започна доставянето на в допълнение здравно съоръжение от апарати за подаване на въздух под налягане и кислородни бутилки за Covid о...
На базата на авансово допитване до родителите има деклариран интерес от близо 70 деца, написа БГНЕС.
Според анкета измежду над 2000 родители на деца в началните класове, над 52% от родителите водят децата си с автомобил до учебно заведение.
„ Интересът от страна на родителите е огромен, което доста ни радва. Училищните рейсове ще облекчат и самите тях, тъй като – както демонстрираха извършените анкети – родителите считат трафика за съществена опасност за безвредното напредване на децата в града. Надяваме се, че родителите стартират да схващат, че са част от казуса, само че в този момент могат да бъдат част и от решаването му ”, разяснява Елица Панайотова от „ Зелена София ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР