От 2021 г спираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството

...
От 2021 г спираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството
Коментари Харесай

Ева Майдел: От 2021 г. спираме да местим стрелките на часовника

„ От 2021 г стопираме да местим стрелките на часовника. Мнозинството от българските и европейските жители ясно споделиха, че промяната на времето с един час напред и обратно им въздейства негативно, затова евродепутатите се обединихме зад жителите и поискахме това въртене на часовника да спре от 2021г. “, разяснява евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел във връзка гласуването на позицията на Европейския парламент по тематиката, предадоха от пресцентъра на партията.

„ Искаме тази крачка към хармонизирано време да бъде допустимо най-безопасна, както за жителите, по този начин и за вътрешния пазар. В тази връзка се веселя, че в транспортната комисия се утвърди основаването на координационен механизъм с който страните да синхронизират времето. Този механизъм бе препоръчан от Комисията по вътрешен пазар, в която бях докладчик за групата на ЕНП “, разяснява Ева Майдел.

Директивата на Европейска комисия, пристигна в отговор на необятна социална консултация, в която над 90% от жителите споделиха „ Стоп “ на местенето на стрелките.

„ Ясно е, че в случай че преди време причините за въвеждането на зимно и лятно часово време са били най-много поради икономии на електрическа енергия, то през днешния ден тези икономии са незначителни, взимайки поради технологиите на всички електроуреди за понижаване на потреблението на сила. “, добави българският евродепутат.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР